Στο ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο της οδού Καρόρη 4, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ένα από τα κορυφαία wine bars σε προσκαλεί για μια ολοκληρωμένη εμπειρία! Το «Monk», ένας φιλόξενος, φωτεινός και καλόγουστος χώρος, θυμίζει ναό του καλού κρασιού, στον οποίο δεσπόζει η φυσιογνωμία του γνωστού sommelier Βασίλη Παπαδόπουλου. 

Το κρασί συνδυάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με το φαγητό, προσφέροντας εξαιρετικές ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, αλλά και προτείνοντας ζεστά πιάτα με κρέας ή ψάρι, από ένα μενού βασισμένο στην ελληνική κουζίνα. 

Ένας από τους λόγους, όμως, που το «Monk» έχει πολλούς πιστούς είναι επειδή χρησιμοποιείται το σύστημα Coravin. Με το σύστημα αυτό επιτρέπεται στο sommelier να «τραβά» κρασί από οποιαδήποτε φιάλη μέσω σύριγγας δημιουργώντας μια ελάχιστης διαμέτρου τρύπα στο φελλό, ώστε να μην προλαβαίνει να μπει αέρας στη φιάλη, ενώ ταυτόχρονα αντικαθιστά την ποσότητα του κρασιού με αδρανές αέριο, εξασφαλίζοντας έτσι αναλλοίωτη μέχρι την τελευταία σταγόνα την ποιότητα του κρασιού που παραμένει στη φιάλη. Με αυτό τον τρόπο μπορεί κάποιος να δοκιμάσει ένα αρκετά ακριβό κρασί, χωρίς να είναι αναγκαίο να παραγγείλει ολόκληρο το μπουκάλι. 

Εκτός όμως από τη μεγάλη σε αριθμό ποικιλιών λίστα κρασιών υπάρχουν και οι δημιουργίες των wine cocktails, τα οποία έχει επιμεληθεί επίσης ο Βασίλης Παπαδόπουλος. Αντίστοιχα, ο mixologist Γιώργος Καραβάνας έχει δημιουργήσει την εξίσου δυνατή και εντυπωσιακά γεμάτη αρωματικές εκπλήξεις λίστα των αλκοολούχων cocktails. 

Info
«Monk», Καρόρη 4, Τηλ.: 2103211117