Ο πρώτος μήνας του νέου χρόνου έρχεται στα «Nice n easy» με ένα αφιέρωμα στην κουζίνα των Δωδεκανήσων, κάθε Πέμπτη στα πιάτα ημέρας. 

Το μεγάλο αφιέρωμα, στις «Κουζίνες της Ελλάδας» συνεχίζεται και τη νέα χρονιά με μια κουζίνα ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα - αν και  ίσως όχι τόσο προβεβλημένη όσο θα της άξιζε! 

Τα Δωδεκάνησα (14 στην πραγματικότητα) είχαν από τα αρχαία χρόνια μεγάλη επικοινωνία με τις ακτές της Μικράς Ασίας αλλά και της Αιγύπτου, πράγμα που χάρισε στην κουζίνα των νησιών πιάτα και αρώματα που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ελλάδα.  

Η δε γεμάτη ιστορία τους από κατακτητές και εισβολείς, από τους Οθωμανούς Τούρκους, τους Ενετούς και τους Φράγκους μέχρι και τους Ιταλούς, ως το 1947, έχει διαμορφώσει την ξεχωριστή κουζίνα που αξίζει να δοκιμάσετε.

Δοκίμασε ρεβυθοκεφτέδες με κρέμα γιαουρτιού, μιρμιζέλι από την Κάλυμνο, χοιρινό μαγειρεμένο με κύμινο και ζυμαρικό μάτσι αλλά και θεϊκά λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά!