Συνεχής ενημέρωση: Αθώο λόγω αμφιβολιών, έκρινε τον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, το Μονομελές Εφετείο Αθηνών.

Μέλη της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν στην αίθουσα, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, στο άκουσμα της είδησης. 

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον βουλευτή, λόγω αμφιβολιών.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του Ηλία Κασιδιάρη.
 

«Είμαι αθώος, συμπάσχω με το θύμα», δήλωσε στην απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης, για την υπόθεση ληστείας και ξυλοδαρμού μεταπτυχιακού φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη το 2007.

Ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» κατηγορείται για συνέργεια, αφού σύμφωνα με μάρτυρες, από το αυτοκίνητό βγήκαν οι άνδρες που ξυλοκόπησαν τον φοιτητή.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ισχυρίστηκε πως εκείνη την ημέρα εργαζόταν, ως ιατρικός επισκέπτης και μάλιστα ένας εκ των γιατρών κατέθεσε πως ήταν μαζί του, σε γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο για ραντεβού.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποστήριξε πως στο ραντεβού είχε πάει με το εταιρικό αυτοκίνητο που του είχε χορηγήσει η επιχείρηση στην οποία εργαζόταν και πως είχε τα κλειδιά μαζί του.

Τόνισε, επίσης, πως η μάρτυρας που κατέγραψε τον αριθμό της πινακίδας και είναι καθηγήτρια - μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και λέει ψέματα, αφού έδωσε την πινακίδα στην αστυνομία 13 ημέρες μετά το συμβάν.

Η συνεδρίαση διακόπηκε και θα συνεχιστεί με την αγόρευση του εισαγγελέα και την πρόταση του για την ενοχή ή όχι των κατηγορουμένων.