Τραγωδία στην Λάρισα – Πέντε φοιτητές νεκροί από μαγκάλι

Σε πραγματική τραγωδία εξελίχθηκε η προσπάθεια ορισμένων φοιτητών να ζεσταθούν το βράδυ της Πέμπτης με ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι στην Λάρισα. Το μονοξείδιο του άνθρακα που εκλύθηκε είχε ως αποτέλεσμα να σκοτώσει τους δύο από αυτούς και να ρίξει σε κώμα τους άλλους τρεις.

Το περιστατικό έγινε σε συνοικία της Φιλιππούπολης στη Λάρισα σε μονοκατοικία. Οι πέντε φοιτητές των ΤΕΙ της περιοχής νοίκιαζαν το συγκεκριμένο σπίτι, ενώ οι υπόλοιποι τρεις βρίσκονταν σε επίσκεψη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι νεαροί θέλησαν να ζεσταθούν και για αυτόν τον λόγο άναψαν ένα μαγκάλι. Την τραγωδία ανακάλυψε μία φίλη τους η οποία έφτασε σπίτι και παρά το ότι χτυπούσε επίμονα το κουδούνι, αυτοί δεν άνοιγαν. Η σπιτονοικοκυρά άνοιξε την πόρτα και βρέθηκαν μπροστά στο τρομακτικό θέματα του να βρίσκονται όλοι αναίσθητοι. Όπως διαπιστώθηκε οι δύο από αυτούς είχαν ήδη πεθάνει.

Οι υπόλοιποι τρεις μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται οι δύο σε κωματώδη και ο ένας σε ημικωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο της Λάρισας. Τα αίτια για την τραγωδία ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.

Από παλιό θερμοσίφωνα

Το μαγκάλι είχε φτιαχτεί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από κομμένο παλιό θερμοσίφωνα και μέσα σ' αυτό έκαιγε ένα κούτσουρο.