Culture

10 SOS από τα 53α Δημήτρια που ξεκινούν αύριο στην Θεσσαλονίκη

Η φετινή διοργάνωση έρχεται για να φέρει πολιτιστικό αέρα ανανέωσης στην συμπρωτεύουσα.

Στα 11 χρόνια που έζησα και δραστηριοποιήθηκα στην Θεσσαλονίκη, παρότι τα ενδιαφέροντά μου περιστρέφονταν γύρω από τον πολιτισμό, σπάνια «δελεάστηκα» να παρακολουθήσω τα Δημήτρια. Δεν γνωρίζω αν έπαιξε ρόλο ο παράγοντας ηλικία ή αν η ενημέρωση που είχαμε σχετικά με τις εκάστοτε διοργανώσεις ήταν ελλιπής, πάντως, υπήρξαν ένα σωρό φεστιβάλ που αναμφισβήτητα περίμενα με περισσότερη ανυπομονησία.

Φέτος, από την πρώτη κιόλας στιγμή που ενημερώθηκα για την 53η διοργάνωση, αισθάνθηκα πως κάτι απροσδιόριστο έχει αλλάξει στα Δημήτρια. Άλλωστε, έχουν τόσα πολλά να προσφέρουν στην αγαπημένη μου πόλη που διψά για δρώμενα και που όμως συχνά αναλώνεται σε εκείνα που δε γίνονται (και θα έπρεπε), προσπερνώντας με αυτόν τον τρόπο όμως και τις αξιόλογες προσπάθειες.

«Η πόλη. Οι άνθρωποι. Οι τέχνες. Έχουν έναν κοινό τόπο. Την ανάσα. Όσο ανασαίνουν… τόσο θα υπάρχουν, τόσο θα εξελίσσονται, τόσο θα εμπνέονται ξανά και ξανά». Ακριβώς έτσι ξεκινά το δελτίο τύπου για να καταστήσει σαφές πως πρόκειται για την χρονιά που ο αέρας ανανέωσης στην Θεσσαλονίκη είναι πιο αναγκαίος από ποτέ. Μεταξύ μας τώρα, αν η «επανάσταση» δεν αρχίσει μέσω του πολιτισμού, τότε πώς;

Παρακάτω λοιπόν, βρίσκεις μία προσεκτική επιλογή εκείνων των εκδηλώσεων που προσωπικά δεν θα έχανα για κανέναν λόγο αν έμενα στην πρωτεύουσα του βορρά. Προφανώς και πρόκειται για υποκειμενικές επιλογές, όπως επίσης εμφανίζονται στο top 10 ανάλογα με την ημέρα που είναι προγραμματισμένη η κάθε εκδήλωση, αρχής γενομένης από αυτό το Σάββατο.  

 

10
Νύχτα Τέχνης, 18/10

O μεγάλος εικαστικός περίπατος της πόλης επιστρέφει. Φέτος, η δράση της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης θα εξελιχθεί σε δύο ημέρες, στις 18 και 19 Οκτωβρίου. Κριτικοί τέχνης, επιμελητές και καλλιτέχνες αναλαμβάνουν ρόλο ξεναγού στο σύγχρονο εικαστικό τοπίο. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για εκθέσεις, εικαστικά projects και εγκαταστάσεις, που φιλοξενούνται σε μουσεία και αίθουσες τέχνης της πόλης. Το σκεπτικό για τη συμμετοχή του κοινού παραμένει το ίδιο: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να δηλώσουν συμμετοχή στις οργανωμένες διαδρομές είτε να δημιουργήσουν τη δική τους προσωπική διαδρομή λαμβάνοντας υπόψη τις ώρες ξεναγήσεων του κοινού στα μουσεία, εάν θέλουν να ξεναγηθούν. Η συμμετοχή στις διαδρομές είναι δωρεάν. Η είσοδος στα μουσεία είναι ελεύθερη τη συγκεκριμένη ημέρα συμμετοχής στη Νύχτα Τέχνης.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Πέμπτη 18 Οκτωβρίου
Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης – Casa Bianca Βασ. Όλγας 180 – Θεμ. Σοφούλη, τηλ. 2310 427555
ΜΙΕΤ Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης – Βίλα Καπαντζή Βασιλίσσης Όλγας 108, τηλ. 2310 295 170
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Λεωφόρος Στρατού 2, τηλ. 2313 306400
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης Μ. Ανδρόνικου 6, τηλ. 2313 310201
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Εγνατίας 154 (ΔΕΘ – HELEXPO), τηλ. 2310 240002

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι) –ΚΜΣΤ Αποθήκη Β1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310-593270
Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Αποθήκη Α΄, Λιμάνι, Ναυάρχου Βότση 3, τηλ. 2310 566716
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. Αγίου Δημητρίου 159Α, τηλ. 2310 247111
ΜΙΕΤ βιβλιοπωλείο Τσιμισκή 11, τηλ. 2310 288036
Artforum Gallery Τσιμισκή 113, τηλ. 2310 257552
Donopoulos International Fine Arts Αγίας Θεοδώρας 3, τηλ. 2310 552633
Eirmos Gallery Καρόλου Ντηλ & Λεωφ. Νίκης 17, τηλ. 2310 278868
Lola Nikolaou Art Gallery Τσιμισκή 52, τηλ. 2310 240416
Nitra Gallery Φιλίππου 51, τηλ. 2310 285890
ArtNoise – Vlassis Art Gallery Βεροίας 6, Άνω Λαδάδικα, τηλ. 6972 282438
Zina Athanassiadou Gallery Π. Π. Γερμανού 5, τηλ. 2310 275 985

18.10 
Casa Bianca, Βίλα Καπαντζή, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μ.Μ.Σ.Τ.

19.10 
Κ.Μ.Σ.Τ., Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Lola Nikolaou Art Gallery, Nitra Gallery, ArtNoise – Vlassis Art Gallery, Zina Athanasiadou Gallery, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Βιβλιοπωλείο ΜΙΕΤ, Artforum Gallery, Donopoulos International Fine Arts, Eirmos Gallery

Διάρκεια 18-19/10

Ώρα έναρξης 18:00, είσοδος ελεύθερη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: Δημοτική Πινακοθήκη 2310 427555

Προηγούμενο
Επόμενο
9
Η Πόλη μου η Ευρώπη, 17/10

Ευρωπαίοι καλλιτέχνες, εκπροσωπώντας ο καθένας τη δική του χώρα, αντικρίζουν με τη δική τους ματιά τη σημερινή Ευρώπη. Μια ήπειρος με τεράστιες αντιθέσεις, με μη αναμενόμενες παθογένειες, με πολλές και διαφορετικού είδους συγκρούσεις να τη δοκιμάζουν τα τελευταία χρόνια, η οποία ωστόσο δεν παύει να αναζητά το νέο πρόσωπό της, μέσα από τις αξίες, τις πολύτιμες αρχές και τις ιστορικές μνήμες που συνδέουν τους λαούς της.
Τι πιο κατάλληλο από την τέχνη, με τους δικούς της ευαίσθητους δείκτες, ώστε να παρουσιαστεί η πολυμορφία και το εύρος του ευρωπαϊκού ιδεώδους σε όλες του τις αποχρώσεις; Και ποια καταλληλότερη πόλη από τη Θεσσαλονίκη, με το πλούσιο ιστορικό, πολυπολιτισμικό και θρησκευτικό υπόβαθρό της για να φιλοξενήσει μια τέτοια έκθεση; Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εκπροσωπηθούν από έναν ή και δύο εικαστικούς καλλιτέχνες, στο ελληνο-αυστριακό αυτό project το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Αυστριακού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

Διάρκεια: 17/10–03/11
Ώρες λειτουργίας: Τρ.–Πα. 10.00–16.00 Σα. 11.00–15.00
Εγκαίνια: 19.30
Είσοδος ελεύθερη

Γενί Τζαμί
Αρχαιολογικού Μουσείου 30, Τηλέφωνο: 2310-857978

Διοργάνωση – Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Μαράτη (εικαστική καλλιτέχνις), Τhomas Μark (Αrtmark Gallery, Βιέννη)

Προηγούμενο
Επόμενο
8
Early Jazz - A tribute to James P Johnson & Fats Waller, 15/10

Με σταδιοδρομία περισσότερων από τριών δεκαετιών στον χώρο της τζαζ, με πλειάδα συνεργασιών ως πιανίστας ή οργανίστας με ορισμένα από τα σημαντικότερα διεθνή ονόματα της μουσικής, και με πλούσια προσωπική δισκογραφία, ο Γιώργος Κοντραφούρης συνθέτει, ερμηνεύει, διδάσκει την τζαζ σε πανεπιστήμια και σχολές της Ελλάδας και του κόσμου, ζει και αναπνέει την κουλτούρα της οποίας αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους πρεσβευτές της χώρας μας.
Ο βιρτουόζος πιανίστας και συνθέτης εμφανίζεται για πρώτη φορά, στο πλαίσιο των Δημητρίων, με το κουαρτέτο του και έντεκα νεαρούς μουσικούς πνευστών και εγχόρδων της ορχήστρας MOUSA.
Σε μια συναυλία – φόρο τιμής στην χρυσή εποχή της τζαζ, το σχήμα ερμηνεύει το «Yamerkraw» του James P. Johnson, του πιανίστα που αποτέλεσε τη γέφυρα ανάμεσα στο ragtime και την τζαζ, ενώ στο δεύτερο μέρος, το κουαρτέτο προσαρμόζει στο σύγχρονο στιλ του τις συνθέσεις του εμβληματικού Fats Waller.
15/10, 21:00, Εισιτήρια: 7-10€ 

Συνεργασία: Ο.Μ.Μ.Θ.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αίθουσα 2 «Αιμίλιος Ριάδης»
25ης Μαρτίου & παραλία, Τηλ.: 2310 895.800

 

Προηγούμενο
Επόμενο
7
Την ίδια στιγμή Ελευθερία Αρβανιτάκη - ΤΑΚΙΜ, 12/10

Αυτή η ημερομηνία μπορεί να γίνει η αφορμή για μια από τις συναυλιακές συμπράξεις της χρονιάς. Μια από τις πλέον διακεκριμένες και δημοφιλείς ερμηνεύτριες του ελληνικού πενταγράμμου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τη μουσική συντροφιά των ΤΑΚΙΜ, καθώς και με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA).
Από τα ρεμπέτικα και τους αρμένικους ρυθμούς του Ara Dinkjian, έως τις τζαζ, ποπ και όλες τις πλούσιες κλίμακες της καλλιτεχνικής της διαδρομής, η Ελευθερία Αρβανιτάκη δίνει νέα πνοή στο αστείρευτο απόθεμα του ρεπερτορίου της, μέσα από τις διασκευές των ΤΑΚΙΜ και του Νίκου Πλατύρραχου, ο οποίος θα διευθύνει τη MOYSA.

Συμμετέχουν:
Μιχάλης Κλαπάκης κρουστά
Γιάννης Κυριμκυρίδης πιάνο

MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ΜΜΘ
Μουσική διεύθυνση Νίκος Πλατύρραχος

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αίθουσα 2 «Αιμίλιος Ριάδης»
25ης Μαρτίου & παραλία, Τηλ.: 2310 895.800

12/10, 21:00, Εισιτήρια: 16-32€ 

Προηγούμενο
Επόμενο
6
«Βάκχες» του Ευριπίδη, 10/10

Το βίντεο αυτό είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για εκείνους που δε μπόρεσαν να δουν την παράσταση που παρουσιάστηκε στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση. Πρόκειται για έναν ροκ ύμνο προς τον Διόνυσο, τραγουδισμένο από τους μύστες του θεάτρου, τους ηθοποιούς. Είναι ένα έργο που έρχεται από πολύ παλιά για να μας μιλήσει για τα οικεία και τα παντοτινά. Το έργο αυτό είναι οι «Βάκχες» του Ευριπίδη, το μόνο δράμα που διασώθηκε με πρωταγωνιστή τον θεό του θεάτρου, το μόνο που μας μιλά δονούμενο για τον σπαραγμό και την αναγέννηση, για την άρση όλων των αντιθέσεων, για την έκσταση, για την απόλυτη υπέρβαση.
Με ένα ανατρεπτικό σκεπτικό, ο Άρης Μπινιάρης βάζει τις «Βάκχες» στην πρίζα και προτείνει μια παράσταση ως ηλεκτρισμένη τελετουργία, με τους ηθοποιούς να μεταμορφώνονται στον Διόνυσο και στους βακχευμένους τελεστές του και, μπροστά στα μικρόφωνα, να μας αφηγούνται, όπως ποτέ ξανά, τα πάθη του Πενθέα, του άπιστου βασιλιά που έμελλε να κατασπαραχθεί από την ίδια τη μητέρα του.
10/10, 12:00, Είσοδος ελεύθερη

Τοποθεσία
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-HELEXPO) 

Παραγωγή
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Αλέξανδρος Ιόλας: Η κληρονομιά, 06/10

Έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους των εικαστικών τεχνών μετά το 1950, ο οποίος ωστόσο δεν έχει τιμηθεί δεόντως στην Ελλάδα, σε αντίθεση με την αναγνώρισή του στο εξωτερικό.
H σπουδαία συμβολή του στο διεθνές στερέωμα της τέχνης συνοψίζεται επιγραμματικά στο πλήθος των γκαλερί που ίδρυσε, την προώθηση καλλιτεχνών σε όλο τον κόσμο, την ασυγκράτητη ορμή των δραστηριοτήτων του, τον κομβικό ρόλο του στην καταξίωση των ευρωπαίων σουρεαλιστών στην Αμερική, καθώς και πολλών ακόμη νεωτερικών καλλιτεχνών. Επιστήθιος φίλος του μέχρι το τέλος, ο Andy Warhol υπήρξε ανακάλυψη του Ιόλα.

Τριάντα χρόνια μετά τον θάνατό του, η έκθεση – αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Ιόλα, η μεγαλύτερη που έχει οργανωθεί μέχρι σήμερα για να τιμήσει τον μαικήνα αυτόν της τέχνης, πραγματοποιείται σε μια ιδανική στιγμή και σε έναν ιδανικό τόπο: στη Θεσσαλονίκη. Εδώ όπου διασώζονται και τα ίχνη της ευεργεσίας του μέσα από την συμβολή στην ίδρυση του πρώτου κέντρου σύγχρονης τέχνης της χώρας, το οποίο μετεξελίχθηκε και στο πρώτο μουσείο σύγχρονης τέχνης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Συνεργασία
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ώρες λειτουργίας
Πέμπτη 10:00 – 22:00, Παρασκευή 10:00 – 19:00, Σάββατο 10:00 – 18:00, Κυριακή 11:00 – 15:00

Διάρκεια
06/10–20/01

4€, 2€ (μειωμένο), δωρεάν για ειδικές ομάδες κοινού (είσοδος ελεύθερη στα εγκαίνια)

Προηγούμενο
Επόμενο
4
3ο Kapani Project, 06/10

To πολυθεματικό φεστιβάλ 3ο Kapani Project, η δράση που ξανασυστήνει στους πολίτες την ιστορική κεντρική αγορά της πόλης μέσω ξεχωριστών εμπειριών με επίκεντρο τον πολιτισμό επανέρχεται.

Το φετινό πρόγραμμά του προσφέρει κάτι για τον καθένα. Live acts, dj sets, performances, εικαστικά. Οι Noise Figures, οι Seahorse, οι Gangsters of Love και ο BNC – The Disco Vampire θα χαρίσουν συναυλιακό παλμό στους δρόμους της αγοράς. Τα dj sets φιλοξενούν τους Larry SKG και Pale Penguin, σε ένα πολλά υποσχόμενο showcase της Shango Records, ενώ το draw style stage πλαισιώνεται επίσης από τους Mister T, Phon, Stelio gala. Στο alternative stage, οι PRISM θα μυήσουν το κοινό στις απολαύσεις του μινιμαλιστικού ήχου, σε μια σκηνή την οποία απαρτίζουν παράλληλα οι Thomas Numan, Jiles John και Tikis a.k.a. 9west.

Υπάρχουν performances («Η ανταλλαγή» από την ομάδα triplx και «sliπ» από τις Ολίνα Οικονομίδου – Μαριάννα Λεπτοκαροπούλου και η «Κοινωνία» της Βιργινίας Μαστρογιαννάκη), θέατρο playback από τους Playback Theatre Thessaloniki, θα υπάρχει επίσης η διαδραστική εγκατάσταση Balkan Route by Asklepeion, ένα πολυπολιτισμικό visual journey στα Βαλκάνια, με installations, photos και videos. Ο πολιτισμός και η αστική κουλτούρα αποθεώνονται στο 3ο Kapani Project.

Κεντρική Αγορά Καπάνι 06/10
Ώρες διεξαγωγής: 00:01 – 23:59, Είσοδος ελεύθερη

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Showcase, 05/10

Χαράς ευαγγέλια φέτος για τους θεατρόφιλους που πλέον έχουν ολόκληρη συνδιοργάνωση αφιερωμένη στη μεγάλη τους αγάπη. Στο πλαίσιο των 53ων Δημητρίων δημιουργείται φέτος για πρώτη φορά ένα νέο τμήμα που αφορά αποκλειστικά στην τέχνη του θεάτρου. Το πρώτο θεατρικό showcase της διοργάνωσης περιλαμβάνει παραστάσεις, όπως οι «Frida κι άλλο», «Εσύ: Τα στοιχεία», «Οιδίπους», «Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας», «Mute», «Περιμένοντας τον Γκοντό», «Το δαχτυλίδι της μάνας», «Relic», «After the campsite: Από δω κι εμπρός», «Επαναστατικές μέθοδοι για τον καθαρισμό της πισίνας». Στο showcase θα παρευρεθούν σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου από διάφορες χώρες, εξάγοντας με αυτόν τον τρόπο το θεατρικό ταλέντο σε μέρη που διατηρούν μια ξεχωριστή θεατρική παράδοση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων που ξεκινούν από τις 05/10, βρίσκεις εδώ

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Is Art Lonely, 02/10

Ο καλλιτέχνης που ζει ανάμεσα στο Λονδίνο και στη Μαδρίτη, με παγκοσμίως γνωστές εγκαταστάσεις και εικαστικές θεατρικές ερμηνείες, έρχεται στη Θεσσαλονίκη με το «Is Art Lonely?», μια ενότητα έργων που πραγματεύονται τη συνθήκη της μοναξιάς στο πλαίσιο της δημιουργίας.
Το έργο του Φίλιππου Τσιτσόπουλου αντλεί από το διαδραστικό βιωματικό θέατρο, το videotheater και την εικαστική θεατρική ερμηνεία, προκειμένου να διερευνήσει τους συσχετισμούς μεταξύ τους υιοθετώντας βίντεο, ζωντανή ερμηνεία, φωνητική και γλώσσα του σώματος και εξερευνώντας τα όρια του θεάτρου και της ζωγραφικής από το 1990.
Μια performance και τέσσερις προβολές αποτελούν την ενότητα «Is Αrt Lonely?», η οποία διαμορφώθηκε μέσα από δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους τόπους –ανάμεσά τους, η TATE Modern του Λονδίνου, η Serpentine Gallery, η Wallace Collection, το FACT του Λίβερπουλ. Η ενότητα ολοκληρώθηκε πρόσφατα, με το έργο «The Raft – Art is (not) Lonely», που παρουσιάστηκε στην Οστένδη του Βελγίου στο πλαίσιο της έκθεσης «The Raft», σε επιμέλεια Jan Fabre και Joanna De Vos.
02/10, 21:00, Είσοδος ελεύθερη

Συντελεστές
Βίντεο και μάσκες παραγωγής: “Is art Lonely?” Filippos Tsitsopoulos from Sonia Arias Valtuille/ For the Raft/ Art is not Lonely των Jan Fabre και Joanna De Vos
Παραγωγή για την performance του Βελγίου: Mirthe Demaerel, Dagmar Dirkx
Φωτογραφία: Alpay Beler
Παραγωγή και υποστήριξη για την performance και την έκθεση της Αθήνας: Elefhteria Tseliou Gallery
Υποστήριξη για την performance των 53ων Δημητρίων: Lola Nikolaou Gallery
Ευχαριστίες: Katerina Zacharopoulou, Εποχή των Εικόνων, Lois Keidan, Live art Development agency LADA London

Τοποθεσία:
Δημοτικό Θέατρο Άνετον
Παρασκευοπούλου 42 & Κωνσταντινουπόλεως, τηλ. 2310 869 869

Προηγούμενο
Επόμενο
1
7ply Project, 01/10

Το 7PLY PROJECT / επτά φύλλα ξύλου ή αλλιώς σανίδα του skate, επιστρέφει για δέκατη τρίτη χρονιά βάζοντας στο επίκεντρο τους νέους και τους αισθητικούς κώδικές τους. Η διοργάνωση η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη γιορτή της street κουλτούρας στη Θεσσαλονίκη, ξετυλίγει δρώμενα επτά ημερών με άξονες το νέο Ολυμπιακό άθλημα του skateboard, τον πολιτισμό, τα σπορ και την αστική κουλτούρα.

Περισσότερα από χίλια έργα ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών έχουν παρουσιαστεί στη διάρκεια διεξαγωγής του 7Ply Project από το 2006, ενώ το φεστιβάλ έχει φιλοξενήσει πολυάριθμους διαγωνισμούς και επιδείξεις skateboard, μαθήματα skate, ημερίδες και εργαστήρια με άξονα τη σύγχρονη τέχνη, street dance, προβολές, graffiti σε τοίχους και ειδικά διαμορφωμένες επιφάνειες, συναυλίες και dj sets, events κάθε είδους με επίκεντρο τα ενδιαφέροντα του νεανικού κοινού.

Διατηρώντας και φέτος το skateboard στον πυρήνα της θεματικής του, το 7Ply Project παρουσιάζει ομαδική έκθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της οποίας καλλιτέχνες καλούνται να μεταμορφώσουν τη σανίδα του skateboard, ο καθένας υπό τη δική του οπτική και τεχνική, με απόλυτη αισθητική ελευθερία.

Διάρκεια 01/10–07/10
Δε. 1.10.18 Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, εξωτερικοί χώροι
1.10-6.10 Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, εξωτερικοί χώροι
6.10 Εξωτερικό Αμφιθέατρο Δημαρχείου Θεσσαλονίκης
7.10 Πίστα skate Δήμου Πυλαίας–Χορτιάτη

Ώρες διεξαγωγής 
10.00–23.00 - Είσοδος ελεύθερη

Συνεργασία
Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Προηγούμενο