Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ηθοποιός Νίκος Μπίνας, που είχε καταγράψει πολλές συμμετοχές στο θέατρο και σινεμά, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτησή του στο Facebook. «Ακόμα ένας καλός συνάδελφος μας , εργάτης του θεάτρου, με πλούσια δράση στο θέατρο και το σινεμά, δάσκαλος, και ιδρυτής δραματικής σχολής ο ΝIΚΟΣ ΜΠΙΝΑΣ έφυγε από κοντά μας στις 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ..ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΙΚΟ ΜΑΣ…» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Διαβάστε ακόμη: Πέθανε ο στιχουργός Τάσος Σαμαρτζής - Τον «αποχαιρέτησε» ο Νότης Μαυρουδής

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για τον θάνατο του Νίκου Μπίνα

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D1501782353494532%26id%3D100009883453348&show_text=true&width=500

Ο Νίκος Μπίνας, σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Ανωτάτη Σχολή Βιομηχανικών Σπουδών Θεσσαλονίκης και Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά.

Σπούδασε θέατρο στην Επαγγελματική Δραματική Σχολή του Σ.Η.Κ Αθηνών (Σωματείο Ηθοποιών Κινηματογράφου) όπου αποφοίτησε το 1965. Παρακολούθησε σεμινάρια θεάτρου και κινηματογράφου σε Αγγλία και Ιταλία. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, του Σωματείου Ιδρυτών Δραματικών Σχολών, της Ένωσης Συνταξιούχων Ηθοποιών και του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου.

Εμφανίστηκε στους θιάσους: Μάνου Κατράκη, Αλέκου Αλεξανδράκη, Λίνου Καρζή, Γιάννη Γκιωνάκη, Γιάννη Μιχαλόπουλου-Χριστίνας Σύλβα, Γ. Μεσσάλα, Α. Σιδεράτου, Κώστα Πρέκα, Δ. Τόκα. Συμμετείχε επίσης σε βιντεοταινίες, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές και κινηματογραφικές ταινίες.

Μέχρι το 1970 υπήρξε Διευθυντής και καθηγητής της Επαγγελματικής Δραματικής Σχολής του Σ.Η.Κ Αθηνών (Σωματείο Ηθοποιών Κινηματογράφου). Το 1970 ίδρυσε την Ανωτέρα Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου Αθηνών Νίκος Μπίνας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA