Οι αρχές της Ταϊλάνδης είχαν πληροφορίες ότι επίκεινται επιθέσεις πριν από αυτές που σημειώθηκαν στη νότια μεριά τις χώρας τις τελευταίες ημέρες, αλλά δεν είχαν συγκεκριμένες πληροφορίες για το χρόνο και τον τόπο που θα σημειώνονταν, όπως τόνισε σε δηλώσεις του από την Μπανγκόκ ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας.

«Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και βόμβες μολότοφ χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις που έχουν σημειωθεί σε επτά επαρχίες της Ταϊλάνδης από τις 7 ως τις 12 Αυγούστου», πρόσθεσε επίσης ο Τζακτίπ Τσαϊζίντα.

Συνολικά 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 32 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις αυτές, κατέληξε ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας της Ταϊλάνδης, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε σήμερα ότι κι άλλες επιθέσεις μπορεί να σημειωθούν στην Ταϊλάνδη έπειτα από τη σειρά των εκρήξεων που σημειώθηκαν σε τρία θέρετρα της χώρας και συνέστησε στους Γερμανούς που επισκέπτονται τη χώρα να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να σημειωθούν κι άλλες επιθέσεις. Επομένως το υπουργείο Εξωτερικών συστήνει υπερβολική προσοχή. Συνιστούν σε αυτούς που ταξιδεύουν να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους και όπου βρίσκεται συγκεντρωμένο πλήθος και να παρακολουθούν στενά τις ειδήσεις», αναφέρει το υπουργείο στην ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε.

Το υπουργείο επιβεβαιώνει επίσης ότι τρεις Γερμανοί τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις.

Εξάλλου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν αργά χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί, δηλαδή κάποιες ημέρες μετά το δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Ταϊλάνδη για την αποδοχή του υποστηριζόμενου από τον στρατό Συντάγματος, και είχαν στόχο τρία από τα πιο δημοφιλή θέρετρα της Ταϊλάνδης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε σχετικά με τις επιθέσεις αυτές, την ευθύνη για τις οποίες δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής κάποια οργάνωση, ότι δεν βρήκε στοιχεία που να δείχνουν ότι συντονίστηκαν ή συνδέονται με την αυτονομιστική εξέγερση στις επαρχίες της νότιας Ταϊλάνδης όπου κατοικούν κυρίως μουσουλμάνοι.

Από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ κοντά σε ένα μπαρ της Χουά Χιν, μια Ταϊλανδέζα σκοτώθηκε και 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Εξάλλου από τους τραυματίες των δύο χθεσινοβραδινών εκρήξεων στην Χουά Χιν, οι 9 ήταν ξένοι, σύμφωνα με τον υπαρχηγό της αστυνομίας της πόλης Σάμε Γουσαμράν. Οι δύο αυτές εκρήξεις πυροδοτήθηκαν εξ αποστάσεως μέσω κινητής συσκευής και η πρώτη έγινε 20 λεπτά νωρίτερα και σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από την δεύτερη, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Περίπου το 10% του εθνικού εισοδήματος της Ταϊλάνδης προέρχεται από τον τουρισμό, ενώ φέτος η χώρα αναμένει ότι θα συγκεντρώσει έναν αριθμό ρεκόρ 32 εκατομμυρίων επισκεπτών.

Εκτός από την Γερμανία, η Αυστραλία είχε επίσης εκδώσει νωρίτερα ταξιδιωτική οδηγία προς τους πολίτες της, στην οποία τους συνιστούσε να δείξουν «ύψιστη προσοχή» και τους προειδοποιούσε ότι «νέες εκρήξεις μπορεί να σημειωθούν σε οποιαδήποτε περιοχή της Ταϊλάνδης».