Για ακόμη μία φορά ο Τούρκος πρόεδρος εναντιώθηκε στα ΜΜΕ επειδή δεν του άρεσε η δουλειά τους.

Αυτή την φορά «ξήλωσε» τον διευθυντή της εφημερίδας Χουριέτ επειδή δεν του άρεσε ένα ρεπορτάζ. Η τουρκική εφημερίδα όρισε νέο διευθυντή, ένα 24ωρο μετά την δριμύτατη κριτική που δέχτηκε από τον Σουλτάνο του Βοσπόρου σε σχέση με ένα ρεπορτάζ που δημοσίευσε, το οποίο άφηνε υπαινιγμούς για κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον στρατό.

Σε ανακοίνωση της η εφημερίδα γνωστοποίησε πως νέος διευθυντής ορίστηκε ο βετεράνος δημοσιογράφος Φικρέτ Μπιλά. Ο Μπιλά θα αντικαταστήσει τον Σεντάτ Εργκίν, όπως αναφέρει η εφημερίδα στη σύντομη ανακοίνωσή της, χωρίς όμως να αιτιολογεί την κίνηση αυτή.

Η εφημερίδα Χουριέτ ανήκει στον όμιλο Dogan, ο ιδρυτής του οποίου εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο καυσίμων. Ο 80χρονος Αϊντίν Ντογκάν, ο οποίος μέχρι το 2010 διηύθυνε τον όμιλο , οι δραστηριότητες του οποίου εκτείνονται από τον τομέα της ενημέρωσης μέχρι τον ενεργειακό τομέα και τώρα είναι επίτιμος πρόεδρός του, είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα του κοσμικού κατεστημένου της Τουρκίας και είχε για μεγάλο διάστημα τεταμένες σχέσεις με τον Ερντογάν και το κυβερνών ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Η τουρκική Χουριέτ μπήκε στο στόχαστρο του Ερντογάν έπειτα από τη δημοσίευση στο φύλλο της 25ης Φεβρουαρίου ενός ρεπορτάζ, το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση της Άγκυρας  δεν είχε ζητήσει τη γνώμη του στρατού προτού άρει την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας για τις γυναίκες που υπηρετούν ως αξιωματικοί ή υπαξιωματικοί στον στρατό.

Ο τίτλος του ρεπορτάζ θεωρήθηκε ότι υπαινίσσεται την ύπαρξη κόντρας μεταξύ στρατού και κυβέρνησης, ένα ευαίσθητο ζήτημα έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου. Την Τρίτη ο πρόεδρος Ερντογάν άσκησε κριτική εις βάρος του ρεπορτάζ της εφημερίδας.