Ένας διπλωματικός «πόλεμος» μεταξύ της Τουρκίας και της Ολλανδίας ξέσπασε διαδικτυακά την Τετάρτη με μιας μεγάλης κλίμακας επίθεση σε λογαριασμούς του Twitter, μερικοί από τους οποίους δεν είχαν καμία σχέση με την αντιπαράθεση παρόλα αυτάνα πέφτουν θύμα χάκερ οι οι οποίοι αντικατέστησαν τα tweets με αντιναζιστικά μηνύματα στα τουρκικά.

Οι επιθέσεις, οι οποίες εμφανίστηκαν ως μια απλή μορφή πολιτικού βανδαλισμού και χρησιμοποιούσαν τα hastags  #Nazialmanya ή #Nazihollanda, πήραν τον έλεγχο λογαριασμών υψηλά ιστάμενων προσώπων όπως; προέδρους εταιρειών, εκδότες, κυβερνητικές υπηρεσίες και κάποιους απλούς χρήστες του Twitter.

O πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ανέστειλε κάθε διπλωματική συζήτηση με την Ολλανδία και χαρακτήρισε τους κατοίκους της «απομεινάρια των Ναζί» επειδή εμπόδισαν τους υπουργούς του από το να παρεβρεθούν στις διαδηλώσεις των Τούρκων που ζούνε στην Ολλανδία. 

Οι χακαρισμένοι λογαριασμοί περιείχαν σύμβολα των Ναζί, μια πλειάδα από hashtags και τη φράση «Θα σας δούμε όλους στις 16 Απριλίου», μια αναφορά στην ημερομηνία που η Τουρκία έχει προγραμματίσει το δημοψήφισμα που θα δίνει στον Ερντογάν ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες και δύναμη.

Μέσα στους χακαρισμένους λογαριασμούς συμπεριλαμβάνονταν εκείνος του Ευροκοινοβουλίου, ο προσωπικός λογαριασμός του Γάλλου πολιτικού Αλέν Ζιπέ, αυτός του υπουργείου υγείας της Ενωμένου Βασιλείου και ο λογαριασμός του BBC America. 

They also included the UK Department of Health and BBC North America, both of which subsequently appear to have recovered, along with the profile of Marcelo Claure, the chief executive of U.S. telecoms operator Sprint Corp, which remains hijacked.

Oι δύο τελευταίοι φαίνεται ότι έχουν επανέλεθει στον έλεγχο των κατόχων και διαχειριστών τους, όπως επίσης και αυτός του Μαρσέλο Κλορ. Ο λογαριασμός του διευθύνοντα συμβούλου της αμερικάνικης εταιρείας τηλεπικοινωνιών Sprint Corp, βρίσκεται ακόμα υπό τον έλεγχο των χάκερ.

Οι λογαριασμοί που δέχτηκαν επίθεση και σχετίζονται με εκδοτικές εταιρείες περιλαμβάνουν το Reuters της Ιαπωνόας, την Die Welt και το Forbes. Μέσα στους χακαρισμένους λογαριασμούς βλέπουμε να υπάρχει και αυτός της Διεθνούς Αμνηστίας, της UNICEF της Αμερικής και το Πανεπιστήμιο του Duke.