Μήνυμα στις ευρωπαϊκές χώρες για άμεση έκδοση των «γκιουλενιστών» που έχουν ζητήσει άσυλο απηύθυνε την Τρίτη ο Ταγίπ Ερντογάν προειδοποιώντας με αντίστοιχη συμπεριφορά στην αντίθετη περίπτωση.

«Καλώ στον κόσμο: Αν δεν μας βοηθήσετε στην έκδοση (αυτών των ανθρώπων), θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν θα μπορέσετε να πάρετε εκείνους τους ανθρώπους που θα ζητήσετε από εμάς στο μέλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά σε ομιλία του στην ΚΟ του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

«Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν είναι τοπική, είναι διεθνής. Αν έχουμε κοινό αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία τότε θα πρέπει να εκδώσετε σε εμάς αυτούς τους ανθρώπους» πρόσθεσε.

Εκατοντάδες οπαδοί του Γκιουλέν έχουν υποβάλει αίτημα για άσυλο στις ευρωπαϊκές χώρες, με πάρα πολλούς εξ αυτών να υποβάλουν αίτημα στη Γερμανία και οχτώ στην Ελλάδα. «Το AKP υποφέρει από κόπωση, χρειάζεται αναγέννηση» διαμήνυσε εξάλλου ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι επιθυμεί όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης να προετοιμάσουν ένα «σχέδιο δράσης 180 ημερών» πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, προκειμένου να το υλοποιήσουν πριν από τις εθνικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη του 2019.