Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μπαρνιέ: Δεν υπάρχει οικονομική συμφωνία για το Brexit

«Δεν θα πληρώσουμε οι 27 αυτά που συμφωνήθηκαν από τους 28», αναφέρει ο Μισέλ Μπαρνιέ.

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα των βρετανικών Μέσων ενημέρωσης τα οποία κάνουν λόγο για επίτευξη συμφωνίας επί της οικονομικής διευθέτησης της βρετανικής εξόδου ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ.

«Υπάρχει ένα θέμα επί του οποίου συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, όποιες και αν είναι οι δηλώσεις ή οι φήμες στον Τύπο σήμερα, είναι το θέμα των οικονομικών δεσμεύσεων», δήλωσε ο Μισέλ Μπαρνιέ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

«Δεν θα πληρώσουμε οι 27 αυτά που συμφωνήθηκαν από τους 28, είναι τόσο απλό, άρα θέλουμε να ρυθμίσουμε τους λογαριασμούς», δήλωσε ο Μισέλ Μπαρνιέ.

Πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και το BBC, κάνουν λόγο για επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Λονδίνο για τον τρόπο υπολογισμού του ποσού που θα πρέπει να καταβάλει η Βρετανία.

Δύο πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα The Telegraph ότι το Λονδίνο και η ΕΕ συμφώνησαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας επί μίας μεθόδου η οποία καταλήγει σε ένα ποσόν ανάμεσα στα 45 και τα 55 δισεκατομμύρια ευρώ για την διευθέτηση αυτού του ακανθώδους θέματος των διαπραγματεύσεων.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα έκανε λόγο για «κατ’ αρχήν συμφωνία» μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ αναφορικά με τον λογαριασμό του Brexit.

Ο διακανονισμός στον οποίο κατέληξαν οι δύο πλευρές για τον λεγόμενο «λογαριασμό» του Brexit, ανοίγει τον δρόμο για μια πιθανή συμφωνία στις συνομιλίες που θα έχουν τον Δεκέμβριο για το άνοιγμα του νέου κεφαλαίου, των εμπορικών σχέσεών τους μετά το «διαζύγιο», είχε γράψει η εφημερίδα.

Ακόμη, οι πηγές, που δεν κατονομάζονται στο δημοσίευμα, επιβεβαίωσαν ότι οι όροι συμφωνήθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στις Βρυξέλλες, μετά από εντατικές, παρασκηνιακές συνομιλίες που είχε ο Βρετανός διαπραγματευτής Όλιβερ Ρόμπινς. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ποσό που θα ζητηθεί από τη Βρετανία κυμαίνεται από 45 μέχρι 55 δισ. ευρώ

Τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και το βρετανικό υπουργείο του Brexit αρνήθηκαν σήμερα να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες περί συμφωνίας. «Εντατικές συνομιλίες ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζονται αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες», όπου «προσπαθούμε να φθάσουμε σε μία συμφωνία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου του Brexit.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.