Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ο δήμαρχος του Λονδίνου ζητά να ακυρωθεί η επίσκεψη του Τραμπ στη Βρετανία

Μετά την αναπαραγωγή των αντιισλαμικών tweets.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να ακυρώσει την προγραμματισμένη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη χώρα, μετά τα βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, και τα οποία αναπαρήγαγε από την Τζέιντα Φράνσεν, αναπληρώτρια ηγέτιδα της βρετανικής ακροδεξιάς οργάνωσης Britain First.

Σε δήλωσή του την Πέμπτη, ο Καν κατηγόρησε τον Τραμπ ότι προωθεί μια «άθλια, εξτρεμιστική οργάνωση που μοναδικός της στόχος είναι η εξάπλωση του μίσους».

«Μετά από αυτό το περιστατικό, είναι όλο και πιο σαφές ότι καμία επίσημη επίσκεψη από τον Πρόεδρο Τραμπ δεν θα ήταν ευπρόσδεκτη», τόνισε ο δήμαρχος του Λονδίνου.

Η βρετανική κυβέρνηση είχε προηγουμένως αποστείλει επίσημη πρόσκληση στον Αμερικανό πρόεδρο να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στο 2018, την οποία είχε δεχθεί αλλά χωρίς ακόμη να έχουν αποσαφηνιστεί οι λεπτομέρειες και ο ακριβής χρόνος της επίσκεψης.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι καταδίκασε την ενέργεια αυτή του προέδρου Τραμπ αλλά δεν έκανε οποιαδήποτε αναφορά για ακύρωση της επίσκεψης.

​Ο Σαντίκ Καν ανέφερε επίσης είπε ότι «πολλοί Βρετανοί που αγαπούν την Αμερική» θα δουν τις πράξεις του Trump σαν «προδοσία της ειδικής μεταξύ τους σχέσης».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.