Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κρίσιμες ώρες στη Γερμανία - Σουλτς: Δεν υπάρχει «πράσινο φως» για μεγάλο συνασπισμό

Ανοιχτά αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ο αρχηγός του SPD.

Διέψευσε την πληροφορία για έναρξη των διαπραγματεύσεων αναφορικά με τη δημιουργία «μεγάλου» συνασπισμού κυβέρνησης στη Γερμανία ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Μάρτιν Σουλτς. Ο Μάρτιν Σουλτς άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και επεσήμανε ότι όλες οι πιθανότητες θα εξεταστούν στα όργανα του κόμματος.

«Συζητήσαμε στην ηγεσία του SPD εντατικά την κατάσταση και μετά την χθεσινή συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο. Υπήρξε ευρεία στήριξη στο να μην αποκλειστεί καμία επιλογή για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Έχουμε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, δεν έχουμε πίεση χρόνου», δήλωσε ο κ. Σουλτς και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει αυτοματισμός για τον σχηματισμό κυβέρνησης».

Το προεδρείο του κόμματος θα συζητήσει την Δευτέρα, σχετικά με το ποια πρόταση θα υποβληθεί στο Συνέδριο του SPD, το οποίο ξεκινάει την Πέμπτη, συνέχισε, για να διαψεύσει κατηγορηματικά τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα: «Την είδηση "πράσινο φως για διαπραγματεύσεις μεγάλου συνασπισμού" την διαψεύδω ξεκάθαρα, είναι απλούστατα λάθος. Επειδή φαίνεται να προέρχονται από κύκλους της Χριστιανικής Ένωσης, μόλις μίλησα τηλεφωνικώς και με την κυρία Μέρκελ για αυτό και της είπα ότι κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο. Ένα είναι σαφές: όποιος κυκλοφορεί λανθασμένες ειδήσεις καταστρέφει την εμπιστοσύνη».

Έχουμε πολλές επιλογές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, θα μιλήσουμε για κάθε πιθανή επιλογή, επισήμανε ο αρχηγός του SPD. «Αυτό ακριβώς θα προτείνω στο προεδρείο του SPD την Δευτέρα. Ένα είναι σαφές, όλα τα βήματα θα τα αποφασίσουμε σε στενό συντονισμό μεταξύ ηγεσίας του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τις επόμενες ημέρες», κατέληξε.

Η εφημερίδα Bild μετέδωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Άγκελα Μέρκελ (CDU), ο Χορστ Ζέεχοφερ (CSU) και ο Μάρτιν Σουλτς (SPD) συζήτησαν παρουσία του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ τις διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις για την έξοδο από την πολιτική κρίση και τελικά συμφώνησαν να αρχίσουν συνομιλίες για τον σχηματισμό «μεγάλου συνασπισμού».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.