Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Καρφώνει» τον Τραμπ στο FBI ο πρώην σύμβουλος του Μάικλ Φλιν

Έτοιμος να «δώσει» τον Τραμπ στο FBI εμφανίζεται ο Μάικλ Φλιν, ο οποίος κατηγορείται πως είπε ψέμματα στους Ομοσπονδιακούς σε δυο περιπτώσεις.

Ο πρώην σύμβουλος ασφαλείας του Τράμπ, είναι σύμφωνα με ρεπορτάζ του ABC «Έχει υποσχεθεί πλήρη συνεργασία στην ομάδα του Mueller, είναι προετοιμασμένος να καταθέσει ενάντια στον Πρόεδρο Τραμπ, της οικογένειάς του και μελών του Λευκού Οίκου. Είναι έτοιμος να καταθέσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ως υποψήφιος τον εξουσιοδότησε να κάνει επαφές με τους Ρώσους».

Παρά το γεγονός πως τόσο τα ΜΜΕ, όσο και η επιτροπή Mueller με την ερευνητική της ομάδα έχουν δώσει αρκετά στοιχεία που δείχνουν ότι κατά την καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ υπήρχαν επαφές με πράκτορες της Ρωσίας, η κατάθεση του Φλιν αναμένεται να είναι το πρώτο πραγματικό αποδεικτικό στοιχείο που θα εμπλέκει τον ίδιο τον πρόεδρο Τραμπ στην «συνωμοσία».

Οι κατηγορίες για την ψευδή μαρτυρία

Ο Μάικλ Φλιν, ο οποίος απολύθηκε από σύμβουλος ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ για τις επαφές του με τον πρέσβη της Ρωσίας, αναμένεται μάλιστα να δηλώσει ένοχος για ψευδή κατάθεση που έδωσε στους Ομοσπονδιακούς πράκτορες σχετικά με τις επαφές του.

Οι δυο αναφορές για τις οποίες κατηγορείται ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, έγιναν στην κατάθεσή του στις 24 Ιανουαρίου του 2017 και αφορούν τις περιπτώσεις των επαφών του στις 22 και 29 Δεκεμβρίου.

Η αναφορά του FBI, εδώ.

Η απάντηση του Λευκού Οίκου

«Τίποτα στην ομολογία ενοχής ή στο κατηγορητήριο δεν εμπλέκει κάποιο άλλο πρόσωπο παρά τον Φλιν» επισήμανε ο Τάι Κομπ, ένας δικηγόρος του Λευκού Οίκου.

«Οι ψευδείς καταθέσεις που αναφέρονται αντικατοπτρίζουν τις ψευδείς δηλώσεις προς τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου οι οποίες οδήγησαν στην παραίτησή του φέτος τον Φεβρουάριο» τόνισε ο Κομπ προσθέτοντας ότι η ομολογία ενοχής «ανοίγει τον δρόμο για την εξαγωγή άμεσων και λογικών συμπερασμάτων» από το Γραφείο του Ειδικού Συμβούλου που ερευνά τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.