Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Καταδικάστηκε μετά από απεργία πείνας ακαδημαϊκός στην Τουρκία

Δικαστήριο της της Άγκυρας καταδίκασε μια ακαδημαϊκό που είχε προχωρήσει από τον Μάρτιο σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενη για την απόλυσή της στο πλαίσιο των γενικευμένων εκκαθαρίσεων του καθεστώτος Ερντογάν έπειτα από το πραξικόπημα του 2016.

Το ίδιο δικαστήριο πάντως διέταξε την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους εν αναμονή της απόφασης σε δεύτερο βαθμό. Το δικαστήριο καταδίκασε τη Νουρίγιε Γκιουλμέν σε κάθειρξη 6 ετών και 3 μηνών, δήλωσε ο Ομέρ Φαρούκ Εμιναγάογλου. Η Γκιουλμέν κατηγορείται ότι είναι μέλος της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C, μέλη της οποίας φέρονται να είναι και οι 9 πρόσφατα συλληφθέντες στην Ελλάδα.

Η 35χρονη αναμένεται να βγει αργότερα σήμερα από το νοσοκομείο της Άγκυρας όπου νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας από τον Σεπτέμβριο. Αντιθέτως, ο δικαστής αποφάσισε την απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος του καθηγητή Σεμίχ Εζακτσά, που δικάστηκε στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, ενώ είχε αποφανθεί υπέρ της αποφυλάκισής του σε μια δίκη τον Οκτώβριο.

Οι δύο εκπαιδευτικοί, που είχαν συλληφθεί τον Μάιο, έχουν αναδειχθεί σε πρόσωπα- σύμβολα του κύματος εκκαθαρίσεων στην Τουρκία, όπου περισσότεροι από 140.000 άνθρωποι, καθηγητές, δικαστές και στρατιωτικοί, απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.