Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τραμπ: Απέλυσα τον Φλιν γιατί είπε ψέματα στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και το FBI

Δεύτερο σχόλιο του Αμερικανού προέδρου για την ομολογία ενοχής του πρώην συμβούλου του.

«Αναγκάστηκα να απολύσω τον στρατηγό Φλιν διότι είπε ψέματα στον αντιπρόεδρο και το FBI. Ομολόγησε την ενοχή του για τα ψεύδη αυτά. Είναι θλιβερό, διότι οι πράξεις του κατά την περίοδο μετάβασης ήσαν νόμιμες. Δεν είχε τίποτε να κρύψει!», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, δήλωσε ένοχος την Παρασκευή για ψευδή κατάθεση στο FBI στην υπόθεση για τη ρωσική ανάμειξη στην αμερικανική εκλογική διαδικασία.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος, στο πρώτο σχόλιο του για την υπόθεση, είπε: «Δεν υπήρξε απολύτως καμία συνέργεια» ανάμεσα στην προεκλογική εκστρατεία μου και τη Ρωσία».

Ο Τραμπ έκανε το σχόλιο αυτό στους δημοσιογράφους κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

«Αυτό που καταδείχθηκε είναι ότι δεν υπάρχει καμία συνέργεια, καμία συνέργεια. Δεν υπήρξε απολύτως καμία συνέργεια» είπε από τους κήπους του Λευκού Οίκου, προτού υπογραμμίσει τη σημαντική νίκη που απέσπασαν οι Ρεπουμπλικανοί στη διάρκεια της νύχτας με την έγκριση από τη Γερουσία της φορολογικής μεταρρύθμισης. «Είμαστε κατά συνέπεια πολύ ευτυχισμένοι. Και ειλικρινά η χθεσινή νύχτα ήταν μια σημαντική νύχτα. θα δούμε τι θα συμβεί», συνέχισε ο Ντόναλντ Τραμπ, προτού αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη όπου θα περάσει την ημέρα του.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Μάικλ Φλιν φέρεται να συμφώνησε να συνεργαστεί με την έρευνα που διεξάγει ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ για την ανάμειξη της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ABC, ο Φλιν «έχει υποσχεθεί πλήρη συνεργασία στην ομάδα του Mueller, είναι προετοιμασμένος να καταθέσει ενάντια στον Πρόεδρο Τραμπ, της οικογένειάς του και μελών του Λευκού Οίκου. Είναι έτοιμος να καταθέσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ως υποψήφιος τον εξουσιοδότησε να κάνει επαφές με τους Ρώσους».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.