Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ιταλική οικονομική εφημερίδα αναφέρει πως η Ελλάδα «τελειώνει» με την κρίση

«Η Αθήνα βάζει στο αρχείο την κρίση» είναι ο τίτλος της ιταλικής οικονομικής εφημερίδς Il Sole 24 Ore.

Με την Ελλάδα και την οικονομική κρίση ασχολείται στο βασικό της άρθρο η ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, το οποίο έχει τίτλο: «Η Αθήνα βάζει στο αρχείο την κρίση».

Στο άρθρο της η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η έξοδος της Ελλάδας από το σχέδιο στήριξης είναι ορατή, ενώ το ΑΕΠ αυξάνεται με ποσοστό 2,5%». Ο αναλυτής Βιτόριο Ντα Ρολντ, προσθέτει επίσης ότι «το Γιούρογκρουπ θα επικυρώσει την οριστική αξιολόγηση και την επιστροφή στην κανονικότητα με δυνατότητα πρόσβασης στις αγορές».

Σύμφωνα με την Il Sole «από έγκυρες οικονομικές πηγές της Αθήνας φθάνει το καθησυχαστικό μήνυμα ότι η ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες πάει πολύ καλά». Η οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου εκτιμά ότι δεν είναι μια απατηλή ανακοίνωση που πρόκειται να διαψευσθεί από κάποιες παλαιές πρακτικές.

«Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά: οι Έλληνες είναι σε θέση να δουν την έξοδο του τούνελ μετά από οκτώ χρόνια αυστηρής λιτότητας», τονίζει ο Ντα Ρολντ.

Υπογραμμίζει, δε, ότι παρά κάποιες εκκρεμότητες, «οι ειδικοί προχωρούν σε πρόβλεψη για πράσινο φως στο επόμενο Γιούρογκρουπ στις 22 Ιανουαρίου», και ότι «ο δρόμος θα είναι ομαλός και δεν αναμένεται να προκύψουν εμπόδια για το κλείσιμο του τελευταίου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας εντός του επόμενου Αυγούστου».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.