Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση Γιούνκερ – Μέι

«Κάποια ζητήματα παραμένουν ανοιχτά για συζήτηση και περαιτέρω διαπραγματεύσεις».

Δεν βγήκε τελικά «λευκός καπνός» στη συνάντηση μεταξύ του Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι στις Βρυξέλλες, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς τελική συμφωνία, αλλά με «σημαντική προσέγγιση» των δύο πλευρών.

«Παρά τη σημαντική πρόοδο δεν ήταν δυνατό να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία σήμερα καθώς κάποια ζητήματα παραμένουν ανοιχτά για συζήτηση και περαιτέρω διαπραγματεύσεις. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε αργότερα αυτήν την εβδομάδα», ανέφερε ο κ. Γιούνκερ μετά το πέρας της συνάντησης. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι η σημερινή συνάντηση δεν αποτελεί «αποτυχία» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής στις 14 Δεκεμβρίου, μπορεί να επιτευχθεί «ικανοποιητική πρόοδος».
 
Από την πλευρά της, η Τερέζα Μέι έκανε λόγο για «εποικοδομητική συνάντηση» στην οποία επιτεύχθηκε «σημαντικής πρόοδος». «Κάποιες διαφορές παραμένουν» δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, εκφράζοντας και αυτή την πεποίθηση ότι μια συμφωνία είναι δυνατή πριν από την προθεσμία της 14ης Δεκεμβρίου.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.