Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Σε διαθεσιμότητα η εισαγγελλέας Ελένη Λοϊζίδου για αθέμιτες υπηρεσίες σε Ρώσους

Η υπόθεση της εισαγγελέως Ελένης Λοϊζίδου, θέτει το κράτος σε δύσκολη θέση, τόσο έναντι της Ρωσίας, όσο και έναντι ευρωπαίων ανταγωνιστών μας, δήλωσε σε συνέντευξή του στο κανάλι Alpha, ο Πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης.

Η υπόθεση της εισαγγελέως Ελένης Λοϊζίδου, θέτει το κράτος σε δύσκολη θέση, τόσο έναντι της Ρωσίας, όσο και έναντι ευρωπαίων ανταγωνιστών μας, δήλωσε σε συνέντευξή του στο κανάλι Alpha, ο Πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης.

Η κ. Λοΐζίδου φέρεται από αποκάλυψη ιδιωτικών email, «να πρόσφερε ιδιωτικώς βοήθεια σε Ρώσους αξιωματούχους σε ευαίσθητες υποθέσεις έκδοσης κατηγορουμένων, ακόμα και όταν αυτοί είχαν αιτηθεί άσυλο». Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι «ευρωπαίοι ανταγωνιστές μας, θέλουν να μας παρουσιάσουν ως υποτακτικούς προς τη Μόσχα».
 
Επιπρόσθετα, τόνισε πως έχει μιλήσει με τον γενικό εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, και πως έχει πλήρη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του. Τέλος, ανέφερε πως «όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί και να σκέφτονται, ιδιαίτερα όταν κατέχουν μια υψηλή θέση που τους την εμπιστεύτηκε η Πολιτεία»
 
Η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) έθεσε σε διαθεσιμότητα την εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Ελένη Λοϊζίδου. Ο πρόεδρος της ΕΔΥ, Γεώργιος Παπαγεωργίου, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι η Επιτροπή σε σημερινή της συνεδρίαση, αφού πρώτα εξέτασε όλα τα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων και των θέσεων της κ. Λοιζίδου, αποφάσισε να θέσει την εισαγγελέα σε διαθεσιμότητα, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται εναντίον της.
 
Ανακοίνωση της νομικής υπηρεσίας, αναφέρει ότι οποιεσδήποτε πράξεις είναι ενδεχόμενο να επηρεάσουν με οποιονδήποτε τρόπο τις έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της υποκλοπής και δημοσίευσης των ηλεκτρονικών δεδομένων της εισαγγελέως της Δημοκρατίας, Ελένης Λοϊζίδου, δυνατόν να συνιστούν ποινικό αδίκημα που επισύρει φυλάκιση τριών χρόνων. Η νομική υπηρεσία σημειώνει συγκεκριμένα, ότι «σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 122 του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154, όποιος προβαίνει σε οποιαδήποτε πράξη η οποία είναι ενδεχόμενο να επηρεάσει οποιαδήποτε αστυνομική έρευνα που διεξάγεται με σκοπό την έναρξη δικαστικής διαδικασίας, ή έρευνα που διεξάγεται με βάση τις διατάξεις οποιουδήποτε νόμου, είναι ένοχος πλημμελήματος και υπόκειται σε φυλάκιση 3 χρόνων».
 
Η κ. Λοϊζίδου δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ότι ήταν το ίδιο «φιλική» με Ρώσους ομολόγους της, όσο με Αμερικανούς και Βρετανούς συναδέλφους της. Υποστηρίζει ότι η πληροφόρηση ξένων ομολόγων της σχετικά με υποθέσεις έκδοσης ήταν καθήκον της και ότι έχουν δημοσιευθεί μόνο επιλεκτικά email, που δείχνουν τις επαφές της με τις ρωσικές αρχές.
«Πρόκειται για συνεργασία και νομίζω ότι είμαι καλή στη δουλειά μου. Δεν έχω ποτέ λάβει δώρα από τη Ρωσία, εκτός από καμιά βότκα και μικρά σοκολατάκια. Δεν έχω ζήσει ποτέ με ακριβά γούστα. Ο μισθός μου είναι μόνο 4.000 ευρώ το μήνα», δήλωσε η Ελένη Λοϊζίδου στον Guardian.
Τέλος, πρόσθεσε ότι έχει πέσει θύμα προφανούς παραβίασης των ιδιωτικών της email, έχοντας αγνοήσει αρκετές προειδοποιήσεις περί της ασφάλειας του προσωπικού της λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.