Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Επιβεβαιώνει την αστυνομική έρευνα για φοροδιαφυγή ο οίκος Gucci

Ο οίκος μόδας Gucci επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του πως βρίσκεται στο στόχαστρο της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας για φοροδιαφυγή.

Ο οίκος μόδας Gucci επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του πως βρίσκεται στο στόχαστρο της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας για φοροδιαφυγή.

Στην ανακοίνωση η εταιρεία, η οποία πλέον ανήκει στον γαλλικό όμιλο Kering, γνωστοποίησε οτι την προοηγούμενη εβδομάδα έγιναν έφοδοι της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία του σε Μιλάνο και Φλωρεντία προκειμένου να ελεγχθεί για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, το ποσό για το οποίο πραγματοποιούνται οι έλεγχοι αγγίζει το 1.300.000 ευρώ. Τα κέρδη αυτά φέρεται να προέκυψαν από πωλήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία, αλλά είχαν δηλωθεί στο ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς της Ελβετίας

Οι έρευνες έγιναν μετά από αίτημα του εισαγγελέα της ιταλικής συμπρωτεύουσας Στέφανο Τσιβάρντι, λόγω της αύξησης 49,4% των πωλήσεων που κατέγραψε η εταιρεία το τρίτο τρίμηνο του 2017. «Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα της εισαγγελίας του Μιλάνου με στόχο να περιορισθεί η φοροδιαφυγή των μεγάλων διεθνών ομίλων», γράφει η La Stampa.

Ο οίκος μόδας Gucci τονίζει στην ανακοίνωση πως «συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες αρχές και είναι σίγουρη για την ορθότητα και τη διαφάνεια των δραστηριοτήτων της».  

«Η εταιρία έχει μια σύνθετη δομή, στο πλαίσιο της οποίας το εμπορικό σήμα και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης, καθώς και πολλά άλλα κόστη καταβάλλονται στο εξωτερικό», δήλωσε ο Angelo Cremonese, καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο Luiss της Ρώμης. «Έχει μια ελβετική νομική οντότητα, την οποία οι φορολογικές αρχές υποψιάζονται ότι είναι ιταλική εταιρία για φορολογικούς σκοπούς», πρόσθεσε. 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.