Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

SPD: Όχι νωρίτερα από την άνοιξη ο σχηματισμός κυβέρνησης

Συνέντευξη του Όλαφ Σολτς στην Hamburger Abendblatt.

«Δεν υπολογίζω σε συγκρότηση κυβέρνησης στην διάρκεια του χειμώνα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και Δήμαρχος του Αμβούργου Όλαφ Σολτς.

Σε συνέντευξή του στην Hamburger Abendblatt, τοποθέτησε την ολοκλήρωση της διαδικασίας σχηματισμού κυβέρνησης στην άνοιξη αλλά διευκρίνισε ότι δεν θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα είναι αρνητικό ή ότι θα συνιστά μια κατάσταση αστάθειας.

«Η Γερμανία έχει μια λειτουργούσα κυβέρνηση CDU/CSU και SPD», τόνισε και πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα αποφασίσει στο συνέδριό του εάν επιθυμεί να μπει σε συνομιλίες με την Χριστιανική Ένωση για την συγκρότηση «μεγάλου» συνασπισμού. Σε αυτή την περίπτωση, συνέχισε, το σημαντικότερο ζήτημα θα είναι αν η Καγκελάριος Μέρκελ θα μπορέσει να επιτύχει συναινέσεις. «Κάτι τέτοιο απαιτεί ισχύ και δεν είμαι πλέον τόσο βέβαιος ότι η δική της ισχύς επαρκεί», δήλωσε ο κ. Σολτς.

Σουλτς: Απαράδεκτο ότι η Γερμανία δεν υιοθετεί τις προτάσεις της Γαλλίας

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας θα κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει ότι το Βερολίνο θα υιοθετήσει τις ιδέες του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης του SPD Μάρτιν Σουλτς.

Οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Μέρκελ επιδιώκουν να σχηματίσουν κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με το SPD έπειτα από το ναυάγιο των τριμερών διαπραγματεύσεων του σχήματος Τζαμάικα.

Ο Σουλτς επέκρινε εμμέσως την Άγκελα Μέρκελ διότι δεν εναγκαλίστηκε το ευρωπαϊκό όραμα του Εμανουέλ Μακρόν, το οποίο περιλαμβάνει στενότερη συνεργασία στους τομείς της άμυνας και της μετανάστευσης και ενίσχυση της ολοκλήρωσης της Ευρωζώνης.

«Το συνέδριό μας θα ασχοληθεί με αυτό αύριο. Ποιες είναι δηλαδή οι δυνατότητες, οι επιλογές μας, τα εργαλεία μας για να διασφαλίσουμε ότι η Γερμανία θα εναγκαλιστεί τις γαλλικές ιδέες», δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα του SPD στο Βερολίνο.

«Η Γαλλία κάνει προτάσεις και η Γερμανία δεν τις υιοθετεί. Αυτό είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.