Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Συνάντηση Μέρκελ - Σουλτς την Τετάρτη - Κορυφώνονται οι προσπάθειες για σχηματισμό κυβέρνησης

Συζητήσεις για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης.

Κρίσιμη συνάντηση για την ερχόμενη Τταρτη έχουν προγραμματίσει η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο μίας κυβερνητικής συμμαχίας ώστε να εξέλθει η Γερμανία από το πολιτικό αδιέξοδο.

Αυτό δήλωσε σήμερα η Άντρεα Νάλες, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, τονίζοντας ότι: «Έχουμε τις πρώτες συζητήσεις».

Ωστόσο όπως διευκρίνισε «Δεν είμαστε ακόμη σε διερευνητική φάση, δεν είμαστε ακόμη σε διαπραγματεύσεις».

Η Νάλες είπε ακόμη πως το SPD δεν έχει θέσει οποιουσδήποτε όρους για τη συμμετοχή του σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό με τους συντηρητικούς αλλά περιέγραψε τα κύρια σημεία για το SPD, μεταξύ των οποίων και την κατάργηση ενός μικτού δημόσιου και ιδιωτικού συστήματος υγείας – μια ιδέα που απορρίπτουν οι συντηρητικοί.

«Αλλά δεν εισέρχεσαι σε διαπραγματεύσεις με ένα μεγάλο σακίδιο στην πλάτη γεμάτο κόκκινες γραμμές», είπε.

Στο μεταναστευτικό –στο οποίο οφειλόταν η κατάρρευση των συνομιλιών ανάμεσα στους συντηρητικούς, τους Πράσινους και το φιλελεύθερο FDP – η Νάλες είπε πως το SPD πρέπει να «πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα».

Μιλώντας στο συνέδριο του SPD σήμερα, είπε πως η Γερμανία χρειάζεται έναν μεταναστευτικό νόμο αλλά είναι απαραίτητη και μια ρεαλιστική παραδοχή των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν ορισμένοι δήμοι στην ενσωμάτωση προσφύγων.

Να σημειωθεί ότι εδώ και τρεις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές, η Άγγελα Μέρκελ εξακολουθεί να αναζητεί έναν σύμμαχο για να σχηματίσει την τέταρτη κυβέρνησή της.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.