Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ταγιάνι: Απαράδεκτο κράτη της ΕΕ να μην δέχονται μετανάστες από την Ελλάδα

«Απαράδεκτο» χαρακτηρίζει το γεγονός ότι κράτη της ΕΕ, όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Τσεχία, αρνούνται να δεχτούν μετανάστες, που βρίσκονται στην Ελλάδα και στην Ιταλία, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Ιδίως, μάλιστα, αν αναλογιστεί κανείς ότι επί κομμουνιστικού καθεστώτος η Ευρώπη βοήθησε τις χώρες αυτές, τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Όσον αφορά στην οικονομία, υπογραμμίζει ότι «η λιτότητα δεν μπορεί να μειώσει το δημόσιο χρέος», και εξηγεί ότι η Ελάδα έχει ανάγκη από σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

αράλληλα δηλώνει ανήσυχος για την πορεία απομάκρυνσης της Τουρκίας από την ΕΕ, ενώ για το κυπριακό τονίζει ότι «η Αμμόχωστος είναι πόλη ελληνική, δεν είναι τουρκική. Η Άγκυρα θα πρέπει να το κατανοήσει».

Υπογραμμίζει, ακόμα, την ανάγκη η ΕΕ να θέσει σε προτεραιότητά της τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των Βαλκανίων, διότι «ελλοχεύει ο κίνδυνος μύησης του μουσουλμανικού πληθυσμού της περιοχής στον φονταμενταλισμό». Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου δεν παραλείπει να εξάρει τον ρόλο της Ελλάδας για τη σταθεροποίηση της περιοχής και προσθέτει ότι είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι συνομιλίες με την ΠΓΔΜ.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.