Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ολλανδία: Ακυρώσεις πτήσεων και κλειστά σχολεία λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» η χώρα.

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τέθηκε τη Δευτέρα η Ολλανδία, λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και του παγετού, που προκάλεσαν εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων και προβλήματα στο οδικό και στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας ενώ κλειστά παρέμειναν και αρκετά σχολεία.

«Εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών, ο διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης έκλεισε. Πολλές εισερχόμενες πτήσεις στάλθηκαν (προς άλλα αεροδρόμια), πτήσεις που επρόκειτο να απογειωθούν καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν» έγινε γνωστό από το αεροδρόμιο Άιντχοβεν, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, στον λογαριασμό του στο Twitter.

Περισσότερες από 400 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ- Σίπχολ έως σήμερα νωρίς το απόγευμα, ήτοι το 1/3 του συνόλου των πτήσεων.

«Καθαρίζουμε τα αεροσκάφη από τον πάγο προκειμένου να εκτελούν με ασφάλεια τα δρομολόγιά τους και έχουμε αναπτύξει ειδικές μονάδες που προσπαθούν να διατηρήσουν καθαρούς τους διαδρόμους προσγείωσης- απογείωσης, απομακρύνοντας το χιόνι, αλλά αδυνατούν να ανταποκριθούν» δεδομένων των συνθηκών, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πολ Βέμπερ, ο εκπρόσωπος τύπου του αεροδρομίου.

«Οι επιβάτες πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς, παρακολουθείτε τις αναρτήσεις στον ιστότοπό μας και κοιτάξτε πώς μπορείτε να έρθετε ως εδώ δεδομένου ότι υπάρχουν προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων» συνέχισε ο ίδιος, προειδοποιώντας ότι καθυστερήσεις αναμένονται και αύριο.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ολλανδίας (KNMI) έθεσε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, ιδίως στο κεντρικό και νότιο τμήμα.

Το ύψος του χιονιού αναμένεται να φθάσει τα 15 εκατοστά στην περιοχή μεταξύ της Ζηλανδίας(νοτιοδυτικά) και του Οφεράισελ (βορειοανατολικά), κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία.

Προβλήματα υπήρξαν και στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπου δρομολόγια ακυρώθηκαν και σημειώθηκαν καθυστερήσεις ιδίως στην εταιρεία λεωφορείων Arriva.

Επιπλέον, η σιδηροδρομική εταιρεία NS αποφάσισε να ελαττώσει τον αριθμό των τρένων που κυκλοφορούν σήμερα, συστήνοντας στους ταξιδιώτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν νωρίτερα.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.