Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τσίπρας: Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να συμβάλλουμε στην προσπάθεια για την κλιματική αλλαγή

«Στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής όχι μόνο κανείς δεν περισσεύει αλλά είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να συμβάλουμε», δήλωσε από το Παρίσι, ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη διεθνή διάσκεψη για το Κλίμα.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι ηγέτες και εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλον τον πλανήτη επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στη μεγάλη προσπάθεια της αντιμετώπισης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, της προστασίας του πλανήτη και της δημιουργίας προοπτικής για τις επόμενες γενιές.

«Αυτή τη μεγάλη δέσμευση επαναβεβαιώσαμε σήμερα και στείλαμε από κοινού ένα πολύ σημαντικό μήνυμα κι ας ευχηθούμε να το ακούσουν όλοι, γιατί σε αυτή την προσπάθεια όχι μόνο κανείς δεν περισσεύει αλλά είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να συμβάλουμε», τόνισε.

Μακρόν: Χάνουμε τη μάχη για την κλιματική αλλαγή

«Χάνουμε τη μάχη» κατά της κλιματικής αλλαγής προειδοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, απευθυνόμενος σε δεκάδες ηγέτες και διευθυντές εταιρειών, στη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα «One planet summit» που φιλοξενείται στο Παρίσι.

«Δεν προχωρούμε αρκετά γρήγορα. Και αυτό είναι η τραγωδία. Πρέπει όλοι μας να δράσουμε γιατί όλοι θα κληθούμε να λογοδοτήσουμε.Δεν θα μπορούμε να πούμε ότι δεν γνωρίζαμε», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, στην ομιλία του ενώπιον εκπροσώπων 127 χωρών και διεθνών οργανισμών.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, είπε ότι το να στηρίζει κανείς την ενέργεια που προέρχεται από ορυκτά καύσιμα –τα οποία ενοχοποιούνται σε μεγάλο βαθμό για την υπερθέρμανση του πλανήτη– ισοδυναμεί με το να «επενδύει στο χαμό» μας. Ο «πόλεμος» κατά της κλιματικής αλλαγής «δεν έχει κερδηθεί», πρόσθεσε.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.