Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πάνω από 68 εκατ. Κινέζοι «ξέφυγαν» από τη φτώχεια τα τελευταία πέντε χρόνια

Να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο εκατομμυρίων Κινέζων μέσα στην τελευταία πενταετία πέτυχε το Πεκίνα βγάζοντας 68,53 εκατ. Κινέζουν από το κοινωνικό περιθώριο της φτώχειας.

Σύμφωνα με επίσημα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή, το ποσοστό της φτώχειας στην χώρα, μειώθηκε από 10,2% το 2012, σε 3,1% το 2017. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία το ποσοστό μείωσης της φτώχειας δηλώνει ότι τουλάχιστον 13 εκατομμύρια Κινέζοι βελτίωναν το επίπεδο της ζωής τους, σε ετήσια βάση

Η Κίνα στοχεύει στην εξάλειψη της φτώχειας μέχρι το 2020, ενώ περίπου 30 εκατομμύρια Κινέζοι ζούσαν σε συνθήκες φτώχειας στα τέλη του 2017.

Την ίδια στιγμή και η Κίνα αποτελεί πόλο έλξης ξένων επενδυτών.  Συγκεκριμένα τα 11,37 δισ. δολάρια έφτασαν οι εισροές άμεσων ξένων επενδύσεων (FDI) σε κινεζικές τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες, αλλά και επενδυτικές εταιρίες χρεογράφων τη χρονιά που μας πέρασε. 

Το Πεκίνο επιδιώκει την αύξηση της ροής ξένων επενδυτικών κεφαλαίων στην κινεζική οικονομία, προκειμένου αυτά, ν’ αξιοποιηθούν για την υλοποίηση αναπτυξιακών στόχων.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.