Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Σφραγίζει» τα σύνορα η Κολομβία - Χιλιάδες Βενεζουελάνοι τρέχουν να προλάβουν

Σε μαζική εγκατάλειψη της χώρας προχωρούν με τα υπάρχοντά τους υπό μάλης χιλιάδες Βενεζουελάνοι μετά την ανακοίνωση του προέδρου Κολομβίας ότι τα σύνορα θα ανοίγουν μόνο σε όσους πολίτες της Βενεζουέλας διαθέτουν ειδική συνοριακή κάρτα ή διαβατήριο.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, δήλωσε ότι τα σύνορα θα ανοίγουν μόνο σε όσους πολίτες της Βενεζουέλας διαθέτουν ειδική συνοριακή κάρτα και σε όσους διαθέτουν διαβατήριο. 

Αποτέλεσμα της ανακοίνωσης αυτής ήταν οι κάτοικοι της Βενεζουέλας να καταφεύγουν στη γειτονική Κολομβία προτού η κυβέρνηση της Μπογκοτά εφαρμόσει τους πιο αυστηρούς ελέγχους στα σύνορά της για να αναζητήσουν προσωρινή εργασία ή και να αγοράσουν βασικά αγαθά που έχουν εξαντληθεί στη χώρα του Μαδούρο.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Κολομβία και η Βραζιλία, η οποία ανησυχεί για το κύμα φυγής πολιτών από τη Βενεζουέλα. Ήδη χιλιάδες πολίτες έχουν στήσει προσωρινά καταλύματα στη συνοριακή πολιτεία Ροραΐμα της  Βραζιλίας.

Όλα αυτά ενώ στις 22 Απριλίου οι πολίτες της Βενεζουέλας προσφεύγουν στις κάλπες για την ανάδειξη του προέδρου της χώρας.

 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.