Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Σπαν (CDU): Δεν θέλω να ανοίξουν σαμπάνιες στον Αλέξη Τσίπρα

«Δεν θέλω να ανοίξουν σαμπάνιες στον Αλέξη Τσίπρα επειδή ορισμένοι πιστεύουν πως με έναν σοσιαλδημοκράτη υπουργό θα υπάρξουν ξανά περισσότερα χρέη και λιγότερες μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος της δεξιάς πτέρυγας των χριστιανοδημοκρατών, Γενς Σπαν τονίζοντας ότι «κάτι τέτοιο θα ζημίωνε όλους μας». «Παράλληλα τόνισε ότι για τον παραπάνω λόγο θα είμαστε προσεκτικοί αφού εκτός από τη Γερμανία το συγκεκριμένο υπουργείο έχει μεγάλη σημασία και για ολόκληρη την ευρωζώνη»

Όπως υποστηρίζει ο νυν υφυπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη του με την κυριακάτικη εφημερίδα Presse της Βιέννης, το υπουργείο Οικονομικών έχει συμβολική σημασία για το κόμμα του επειδή παρήγαγε «αυθεντικά» χριστιανοδημοκρατική πολιτική. Την ίδια στιγμή το μέλος του προεδρείου το κόμματος, και εκπρόσωπος της δεξιάς πτέρυγας των χριστιανοδημοκρατών χαρακτηρίζει την απώλεια του υπουργείου Οικονομικών «μεγάλο κόστος» και «βαρύ χτύπημα» δίνοντας συνέχεια στην εσωκομματική συζήτηση για την κατανομή των υπουργείων και ειδικά για την απώλεια του υπουργείου Οικονομικών.

Παραμένουν οι «βασικές αρχές» της πολιτικής Σόιμπλε

Σε αυτές τις ανησυχίες που εκφράζονται από πολλούς στο CDU αναφέρεται στην κυριακάτικη Welt ο υπουργός Καγκελαρίας και έμπιστος της Άνγκελα Μέρκελ, Πέτερ Αλτμάιερ. Ενώ αναγνωρίζει πως τα χριστιανικά κόμματα αντιλαμβάνονταν το υπουργείο Οικονομικών ως «κομμάτι της δικής τους ταυτότητας», διαβεβαιώνει παράλληλα πως στη συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με τους σοσιαλδημοκράτες «προστέθηκαν όλες οι αναγκαίες ασφαλιστικές δικλείδες για να συνεχιστεί η πολιτική του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Για το κάθε ευρώ που θα ξοδεύεται, την κάθε απόφαση που θα λαμβάνεται στις Βρυξέλλες θα πρέπει να αποφασίζει το σύνολο της κυβέρνησης», επισημαίνει. «Γι αυτόν τον λόγο το CDU εγγυάται, πως οι βασικές αρχές μας θα τηρούνται και μελλοντικά» καταλήγει ο κ. Άλτμάιερ.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.