Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Λιοντάρια κατασπάραξαν λαθροκυνηγό στη Νότια Αφρική

Λιοντάρια κατασπάραξαν σε καταφύγιο άγριων ζώων στην Νότια Αφρική έναν λαθροκυνηγό.

Λιοντάρια κατασπάραξαν σε καταφύγιο άγριων ζώων στην Νότια Αφρική έναν λαθροκυνηγό.

Υπολείμματα ανθρώπινης σάρκας εντοπίστηκαν το Σάββατο στο καταφύγιο Hoedspruit, κοντά στο γνωστό εθνικό πάρκο Krüger στα βορειοανατολικά της χώρας. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως πρόκειται για λαθροκυνηγό.

«Φαίνεται ότι κυνηγούσε όταν δέχθηκε την επίθεση αγέλης λιονταριών. Τον κατέφαγαν σχεδόν ολόκληρο, δεν άφησαν παρά το κεφάλι και λίγα κομμάτια σάρκας», δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Δίπλα στα υπολείμματα σάρκας βρέθηκε το οπλισμένο τουφέκι του λαθροκυνηγού.

Για την ιστορία, το 2017 πολλά λιοντάρια βρέθηκαν νεκρά στη συγκεκριμένη περιοχή. Πολλά είχαν δηλητηριαστεί, ενώ άλλα βρέθηκαν με κομμένα τα άκρα τους. Οι Αρχές εικάζουν ότι τα λιοντάρια είναι επίσης θύματα της παραδοσιακής ιατρικής που θέλει τα κεφάλια τους και τα άκρα τους να χρησιμοποιούνται για την παραγωγή υποτιθέμενων φαρμάκων.

Όμως τα λιοντάρια δεν είναι τα μεγαλύτερα θύματα της λαθροθηρίας στη Νότια Αφρική, αλλά οι ρινόκεροι. Στη Νότια Αφρική ζει περίπου το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού τον ρινόκερων.

Μόνο το 2017 σκοτώθηκαν πάνω από 1.000 ρινόκεροι από ανθρώπους που εμπορεύονται τα κέρατα τους, τα οποία είναι περιζήτητα σε χώρες της Ασίας, καθώς υποτίθεται ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.