Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Απελάθηκε από την Ουκρανία ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας, Σαακασβίλι

Aπελάθηκε, λίγες μόλις ώρες μετά την σύλληψή του από την Ουκρανία ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαίλ Σαακασβίλι, γνωστός για τη βαθιά αντιρωσική ρητορική του και την αντιπαράθεσή του με τον Ουκρανό πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο.

Όπως μετέδωσαν το γερμανικό πρακτορείο dpa και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Σαακασβίλι απελάθηκε στην Πολωνία, όπου είχε εισέλθει παράνομα τον Σεπτέμβριο μετά την αφαίρεση της ουκρανικής του υπηκοόητας λόγω της αντιπαράθεσης με τον Ποροσένκο.

Βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook εικονίζει τον Σαακασβίλι να τίθεται υπό κράτηση από άνδρες που είναι ντυμένοι με στολές παραλλαγής μέσα σε εστιατόριο.


Ο Σαακασβίλι είχε αυτοανακηρυχθεί ηγέτης της ουκρανικής αντιπολίτευσης και πέρυσι ηγήθηκε πολύμηνων διαδηλώσεων με αίτημα την παραίτηση του προέδρου Ποροσένκο.

 

Στην Ουκρανία ο Σαακασβίλι κατηγορείται ότι βοήθησε μια εγκληματική οργάνωση αλλά ο ίδιος χαρακτηρίζει την κατηγορία «κατασκευασμένη», με στόχο να υπονομεύσει την εκστρατεία του για την ανατροπή του Ποροσένκο.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.