Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα λόγω Brexit συναντώνται Μέρκελ - Μέι

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα συναντώνται την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου η καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ και η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με βασικό θέμα συζήτησης το Brexit.

Ο επικεφαλής διαπραγμάτευσης της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ έχει τονίσει σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι τα αιτήματα που θέτει η Μεγάλη Βρετανία για τη μεταβατική περίοδο μετά το Brexit, η οποία αναμένεται να διαρκέσει από τις 30 Μαρτίου 2019 έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020, θέτουν εν αμφιβόλω και αυτή την ίδια την ύπαρξη μεταβατικής περιόδου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 29 Μαρτίου του 2019 θα πάψει να είναι μέλος της Ε.Ε. και θα χάσει κάθε εκπροσώπηση στα όργανά της. Ωστόσο, έχει ζητήσει να παραμείνει μέρος της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς και της τελωνειακής ένωσης για κάποιο διάστημα, προκειμένου η μετάβαση στη νέα κατάσταση για τη βρετανική οικονομία να γίνει ομαλά.

Ωστόσο, τα αιτήματα των Βρετανών να έχουν όσοι Ευρωπαίοι πολίτες φθάνουν στη Μ. Βρετανία κατά τη μεταβατική περίοδο μειωμένα δικαιώματα σε σχέση με όσους έφτασαν νωρίτερα, καθώς και να έχει το Λονδίνο δυνατότητα να μην εφαρμόσει τμήματα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας τα οποία θα ψηφιστούν κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου και με τα οποία ενδεχομένως να διαφωνεί απορρίφθηκαν πλήρως από τον κ. Μπαρνιέ.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.