Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Το προφίλ του δράστη της επίθεσης στη Φλόριντα 

Το προφίλ του δράστη της πολύνεκρης επίθεσης στο λύκειο της Φλόριντα χτίζουν οι Αρχές εξετάζοντας υλικό από τα προφιλ που έχει στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και μαρτυρίες συμμαθητών του. 

Βάσει αυτών ο 19χρόνος Νίκολας Κρουζ εμφανίζεται ως ένας προβληματικός νέος που αποβλήθηκε από το λύκειο για «πειθαρχικούς λόγους», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο σερίφης της περιοχής προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες. 

Ο σερίφης πρόσθεσε πως η έρευνα γύρω από τα social media του νεαρού αποκαλύπτουν κάποια «πολύ, πολύ ενοχλητικά πράγματα» αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Σε φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στο Instagram o Κρουζ ποζάρει κρατώντας όπλα και μαχαίρια ενώ σε μία άλλη φαίνεται ένας στόχος με τον ίδιο τον Κρουζ να γράφει στη λεζάντα «στα αλήθεια αξίζει να το δοκιμάσει κανείς».

Η 17χρόνη Βικτώρια Ολιβέιρα δηλώνει στο AP ότι ο Κρουζ αποβλήθηκε την προηγουμένη χρονιά μετά από έναν τσακωμό με τη νέα σχέση μιας πρώην κοπέλας του. Η ίδια δήλωσε ότι ο Κρουζ φερόταν βίαια στη σχέση του. 

Ο δήμαρχος της πόλης που βρίσκεται το σχολείο δήλωσε στο CNN ότι ο δράστης παρακολουθούταν από μια κλινική ψυχικής υγείας για κάποιο διάστημα, την οποία όμως δεν είχε επισκεφθεί για πάνω από χρόνο. 

Ο 17χρόνος Ντάκοτα Μάτσλερ  δήλωσε ότι ήταν φίλος με τον Κρουζ  αλλά είχε να τον δεί πάνω από ένα χρόνο ύστερα από την αποβολή του από το σχολείο. «Σταδιακά άρχισε να φέρεται όλο και πιο αλλόκοτα, λέει ο Μάτσλερ που θυμάται  τον Κρουζ να ποστάρει στο Instagram για σκοτωμούς ζώων. Νομίζω όλοι το είχαμε στο μυαλό μας: Εάν επρόκειτο να είναι κάποιος ο δράστης, θα ήταν αυτός.  Κάποια στιγμή άρχισε να τα βάζει με τους συμμαθητές μου και να τους απειλεί. Ετσι ξέκοψα μαζί του». .

Καθηγητής του Κρουζ δήλωσε στη Miami Herald ότι «πέρυσι είχαμε μάθει ότι του είχε απαγορευθεί να μπαίνει σε σχολεία με τσάντα πλάτης. Υπήρχαν προβλήματα καθώς είχε εκτοξεύσει απειλές εναντίον άλλων μαθητών». 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.