ΔΙΕΘΝΗ
06/05/2018 11:15

Το νησί του Ινδικού που μένει ανέπαφο από τον πολιτισμό εδώ και 55.000 χρόνια (pics)
Το νησί του Ινδικού που μένει ανέπαφο από τον πολιτισμό εδώ και 55.000 χρόνια (pics)
Ανάγνωση:

Η εξερεύνηση και η ανακάλυψη νέων τόπων και άγνωστων εδαφών είναι προσφιλής δραστηριότητα των ανθρώπων. Υπάρχει όμως ένα απομονωμένο νησί, το οποίο κανείς δεν τολμά ή δεν έχει δικαίωμα να επισκεφθεί και να το εξερευνήσει.

Το νησί North Sentinel, ένα από τα νησιά Andaman, βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό και απαγορεύεται να το επισκεφθεί κανείς επειδή κατοικείται από μια εχθρική ντόπια φυλή. Αυτή η φυλή αντιστέκεται σε κάθε επαφή με τους ξένους και επιτίθεται σε όποιον τολμά να πλησιάσει το νησί τους. Ωστόσο, η επίσκεψη στο Sentinel να αποδεικνυόταν επικίνδυνη όχι μόνο για τους ταξιδιώτες αλλά και για τους ιθαγενείς, οι οποίοι δεν έχουν ανοσία στις σύγχρονες ασθένειες, οπότε η επαφή με ξένους θα μπορούσε να εξαφανίσει ολόκληρη τη φυλή Sentinelese.

Η ινδική κυβέρνηση ήταν πρόθυμη να έρθει σε επαφή με τη φυλή. Η πρώτη και ίσως η μόνη φιλική επαφή έγινε το 1991 από τον ερευνητή T.N. Pandit που έφτασε στο νησί... δώρα φέρων -δηλαδή κυρίως καρύδες και κάποια άλλα προϊόντα- με την ελπίδα να κερδίσει την εμπιστοσύνη της φυλής. Και όντως, για πρώτη φορά, οι νησιώτες χαιρέτισαν τους επισκέπτες... χωρίς την απειλή τόξων!

Ωστόσο, σύντομα μετά από αυτή την αποστολή, οι αξιωματούχοι αποφάσισαν να σταματήσουν κάθε άλλη αποστολή στο νησί, αφού κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η φυλή είναι «υγιής και ακμάζουσα» χωρίς καμία παρέμβαση του σύγχρονου πολιτισμού.

Παραμένει άγνωστο αν αυτή η φυλή θα έρθει ποτέ σε επαφή με τον σύγχρονο πολιτισμό αλλά προς το παρόν, φαίνεται ότι είναι καλύτερα χωρίς την παρέμβαση του «πολιτισμένου κόσμου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ