Διεθνή

Αυτά είναι τα πέντε χειρότερα οπλικά συστήματα στο σύγχρονο στρατό (pics)

Οι άνθρωποι που γοητεύονται με τα στρατιωτικά θέματα και τους εξοπλισμούς συχνά αρέσκονται να συζητούν ή ακόμη και να τσακώνονται αναφορικά με τα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά όπλα. Τι συμβαίνει όμως όσον αφορά στα χειρότερα οπλικά συστήματα, αυτά που κανένας στρατός στον κόσμο δε θα ήθελε να έχει στις ένοπλες δυνάμεις του.

Στην παρακάτω λίστα θα βρείτε τα χειρότερα, αυτά που αντί για πλεονεκτήματα στο πεδίο των μαχών φέρνουν σε δύσκολη θέση τον στρατό που υποτίθεται πως εξοπλίζουν.

5
Χειρότερο όχημα μεταφοράς προσωπικού – χειρότερο αμφίβιο όχημα: AAV-7

Είναι απλά αναποτελεσματικό απέναντι στις σύγχρονες απειλές. Στα θετικά του ότι μπορεί να μεταφέρει αρκετό προσωπικό. 21 στρατιώτες και 3μελές πλήρωμα για την ακρίβεια. Είναι και έως ένα βαθμό αμφίβιο. Όμως είναι πολύ ελαφρά οπλισμένο και με πολύ λεπτή θωράκιση. Και πραγματικά παρωχημένο, αφού έχει ηλικία 45 ετών.

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Χειρότερο αυτοκινούμενο πυροβόλο: Koksan Hovitzer

Αυτό το αυτοκινούμενο πυροβόλο μπορεί να χτυπήσει στόχους σε απόσταση 60 χλμ., αλλά είναι και το μόνο που μπορεί να κάνει γιατί πυροβολεί μόλις ένα βλήμα ανά 2,5 λεπτά. Όσο για την ταχύτητά κίνησής του, μόλις 40 χλμ/ώρα.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Χειρότερο άρμα μάχης: Τ-72

Απλά καταστροφικό – Όταν προσπάθησε να βάλει εναντίον ενός άλλου άρματος, το βλήμα απλά αναπήδησε πίσω. Καλύτερο αντιαρματικό για το Τ-72, απλά ένα άλλο τανκ!

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Χειρότερο οπλοπολυβόλο: Heckler και Koch MG5

Αυτό το όπλο απλά δεν μπορεί να πυροβολήσει ευθεία. Θα χτυπήσει εναντίον των «κακών» και θα τους πετύχει μόνο κατά τύχη!

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Χειρότερο τουφέκι: Heckler και Koch G36

Οι Αμερικανοί στρατιώτες που εκπαιδεύτηκαν με το G36, έκαναν πολλά παράπονα για το τυφέκιο, ιδίως σε συνθήκες πολύ ζεστού καιρού ή μετά από την πυροδότηση πολλών γεμιστήρων.

Προηγούμενο