Διεθνή

Τα πέντε πράγματα που στις ΗΠΑ μπορούν μόνο να τα ονειρεύονται

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η χώρα της αφθονίας, είναι πασίγνωστη και ζηλευτή για πολλά πράγματα. Από το Χόλιγουντ και τους αστέρες του NBA, έως τον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ, τα χάμπουργκερ και τη NASA.

Κάποια πράγματα που για εμάς εδώ στην Ελλάδα και την Ευρώπη θεωρούνται δεδομένα και κοινωνικά κεκτημένα γενεών, στη χώρα του άκρατου καταναλωτισμού και του απόλυτου λάιφσταϊλ είναι απλά άγνωστα ή στην καλύτερη τα ονειρεύονται και συχνά τα λιγουρεύονται.

Δείτε στην παρακάτω συλλογή φωτογραφιών τα 5 πράγματα για τα οποία οι Αμερικανοί ποθούν ή απλά δεν έχουν ιδέα για την ύπαρξή τους και που ο πρόεδρος Τραμπ τούς τα υποσχέθηκε αν τον ξαναψηφίσουν για μια ακόμη τετραετία.

5
Στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν κυκλικές πλατείες

Ενώ οι κυκλικές πλατείες και οι υποχρεωτικές κυκλικές πορείες είναι παντού σε όλες στις χώρες, στους αμερικανικούς δρόμους είναι μάλλον πολύ σπάνιες. Σύμφωνα με τη Washington Post, σε όλες τις ΗΠΑ υπάρχουν μόνο 3.700 κυκλικές διαδρομές ή περίπου 74 ανά πολιτεία.

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει Eurovision

Σε αντίθεση με τους Αυστραλούς που το πήραν χαμπάρι και το διόρθωσαν, στην Αμερική δεν έχει τίποτα σαν τον ετήσιο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που κάθε χρόνο μάς καθηλώνει στους καναπέδες μας, κάνοντάς μας να αγωνιούμε για την κατάταξη των καλλιτεχνών μας. Της Καλομοίρας, του Σαρμπέλ, του Sakis και της Fuego-Ελένης Φουρέιρα κ.α..

Ε, λοιπόν στην Αμερική δεν υπάρχουν όλα αυτά και φυσικά οι Αμερικανοί δεν έχουν νιώσει ποτέ  και τη γλύκα από το 12άρι της Κύπρου.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Στις ΗΠΑ δεν έχει μεσαιωνικά κάστρα

Τα οχυρωματικά έργα και τα κάστρα πολλαπλασιάστηκαν στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, οπότε δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι δεν υπάρχουν παρόμοια οικοδομήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η δυνατότητα για περίηγηση στα αρχαία κάστρα είναι κάτι από αυτά που καθιστούν τη γηραιά ήπειρο τόσο γοητευτική για τους Αμερικανούς.

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Στις ΗΠΑ δεν κάνουν μεγάλες διακοπές

Οι Αμερικανοί που ταξιδεύουν στο εξωτερικό είναι σίγουρο πως θα αρχίσουν να ζηλεύουν τις γενναιόδωρες πολιτικές διακοπών που οι άλλες χώρες αναγνωρίζουν στους πολίτες τους.

Αν και πολλές αμερικανικές εταιρείες επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να λαμβάνουν δύο εβδομάδες αμειβόμενης άδειας κάθε χρόνο, δεν υπάρχει κανένας ομοσπονδιακός νόμος που να τους υποχρεώνει να το πράξουν, καθιστώντας τις ΗΠΑ το μοναδικό ανεπτυγμένο έθνος χωρίς πολιτική παροχής άδειας μετ' αποδοχών.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Στις ΗΠΑ απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ δημοσίως

Οι νόμοι για την κατανάλωση αλκοόλ δημοσίως διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Στις περισσότερες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, απαγορεύεται αυστηρά να μεταφέρεις σε δημόσιο χώρο ένα ανοιχτό δοχείο με αλκοόλ. 
 

 

Προηγούμενο