Διεθνή

8 Αμερικανοί πρόεδροι που ήταν αριστερόχειρες

Πριν από χρόνια το να είναι κάποιος αριστερόχειρας τον κατάτασε αυτόματα στην κατηγορία των... προβληματικών. Μάλιστα πολλοί αριστερόχειρες αναγκάζονταν, με το ζόρι, να χρησιμοποιούν το δεξί τους χέρι μέχρι να το συνηθίσουν.

Αυτός, όπως υποστηρίζει το Business Insider είναι και ο λόγος που μόνο 8 Αμερικανοί πρόεδροι στην ιστορία ήταν αριστερόχειρες. Οι τρεις από αυτούς μάλιστα στην πρόσφατη ιστορία. Ας δούμε αναλυτικά ποιοι ήταν αυτοί:

8
Μπαράκ Ομπάμα

Ο 44ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αστειεύονταν όταν κάποιος παρατηρούσε ότι ήταν αριστερόχειρας όταν πρωτοεμφανίστηκε. Όταν υπέγραψε την πρώτη εκτελεστική εντολή του, ο Ομπάμα αστειεύτηκε: «Σωστά, είμαι αριστερός, συνηθίστε το».

Προηγούμενο
Επόμενο
7
Μπιλ Κλίντον

Ο Μπιλ Κλίντον ήταν ο τρίτος διαδοχικά αριστερόχειρας που κέρδισε το χρίσμα του προέδρου των ΗΠΑ.

Προηγούμενο
Επόμενο
6
Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος

Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος ήταν ο δεύτερος διαδοχικά αριστερόχειρας πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 1992 όλοι υποψήφιοι πρόεδροι, ο Μπους, ο Μπιλ Κλίντον και ο Ρος Πέροτ ήταν αριστερόχειρες.

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Ρόναλντ Ρίγκαν

Ο 40ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν αριστερόχειρας, αλλά αναγκάστηκε από τους δασκάλους να γράφει με το δεξί χέρι.

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Τζέραλντ Φορντ

Ο 38ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν αριστερόχειρες, αλλά άλλαξε αρκετές φορές χέρι. Κάποτε είπε: «Εφόσον μπορώ να θυμηθώ, ήμουν αριστερόχειρας όταν καθόμουν και δεξιόχειρας όταν στεκόμουν».

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Χάρι Τρούμαν

Ο 33ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, έγραφε με το αριστερό χέρι ως παιδί, αλλά αναγκάστηκε από τους γονείς του να μάθει να γράφει με το δεξί.

Μόνο τις τελευταίες δεκαετίες οι αριστερόχειρες έγιναν κοινωνικά αποδεκτοί. Πριν από αυτό, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ανάγκαζαν τα παιδιά να γίνονται δεξιόχειρες. Δεν είχαν και πολλές επιλογές: Παλαιότερα, όλα τα καθημερινά αντικείμενα σχεδιάζονταν για τους δεξιόχειρες.

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Χέρμπερτ Χούβερ

Ήταν ο 31ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Πριν γίνει Πρόεδρος, ο Χούβερ ήταν μηχανικός εξόρυξης στην Κίνα.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Τζέιμς Γκάρφιλντ

Ο Τζέιμς Γκάρφιλντ φέρεται ότι ήταν σε θέση να γράψει και με τα δύο χέρια ταυτόχρονα - και σε διάφορες γλώσσες. Το αριστερό χέρι λέγεται ότι έγραφε στα ελληνικά ενώ το δεξί χέρι την ίδια στιγμή θα έγραφε στα Λατινικά.

Προηγούμενο