Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Guardian: Έκτακτη σύνοδο κορυφής για το Brexit το Νοέμβριο θα ανακοινώσουν οι Βρυξέλλες

Πιθανότατα στις 13 Νοεμβρίου η «ειδική» σύνοδος.

Τη διεξαγωγής μιας έκτακτης συνόδου κορυφής για το Brexit θα ανακοινώσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες από την σύνοδο στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Ο Guardian αναφέρει ότι οι ηγέτες των υπόλοιπων 27 χωρών-μελών της ΕΕ θα συστήσουν στον Μπαρνιέ να εργαστεί πάνω στις καλύτερες από τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Μέι, το λεγόμενο «σχέδιο Τσέκερς» και θα επιμείνουν ότι είναι αναγκαίο να βρεθεί μια λύση για το ζήτημα των «σκληρών συνόρων» στην Ιρλανδία, ώστε να καταστεί εφικτή μια συμφωνία μέχρι τον Οκτώβριο.

Η «ειδική» σύνοδος που θα ακολουθήσει, πιθανότατα στις 13 Νοεμβρίου, θα επιτρέψει στους Ευρωπαίους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να καταλήξουν στους όρους μιας πολιτικής διακήρυξης για τη μελλοντική σχέση μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας σε ό,τι αφορά το εμπόριο, την ασφάλεια, την αλιεία, την αεροπλοΐα και άλλα ζητήματα, προσθέτει η εφημερίδα.

Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απέφυγαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα. Διπλωματικές πηγές ωστόσο επιβεβαίωσαν ότι αναμένεται μια τέτοια ανακοίνωση, διευκρινίζοντας όμως ότι ακόμη δεν έχει καθοριστεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Μπαρνιέ: Έως τις αρχές Νοεμβρίου θα έχει επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit

Μέσα στις επόμενες έξι έως οκτώ εβδομάδες θα έχει επιτευχθεί η συμφωνία για το Brexit δήλωσε ο Μισέλ Μπαρνιέ τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρεί αυτό το χρονικό διάστημα ρεαλιστικό για την επίτευξη της συμφωνίας.

Ο Μπάρνιερ συμπλήρωσε ωστόσο ότι πολλά θέματα εξακολουθούν να εκκρεμούν, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων για τα ιρλανδικά σύνορα και την προστασία των ονομασιών των τροφίμων και των γεωργικών προϊόντων.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα ενώ οι 28 ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν για το Brexit σε σύνοδο κορυφής στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας την επόμενη εβδομάδα

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.