Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Σαουδική Αραβία: Συνελήφθη Αιγύπτιος επειδή... έτρωγε πρωινό με τη συνάδελφό του! (vid)

Ένας άνδρας από την Αίγυπτο συνελήφθη αφού ανέβασε ένα βίντεο με τον ίδιο και μία γυναίκα συνάδελφο του να... τρώνε πρωινό σε ξενοδοχείο στη Τζέντα!

Στο βίντεο φαίνονται οι δυο τους να χαιρετούν στην κάμερα και σε κάποιο σημείο του κλιπ η γυναίκα φαίνεται να ταΐζει τον άνδρα, μια πράξη που, όπως αναφέρει το RT φαίνεται να έχει εξοργίσει τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων οι οποίοι ζητούν να τιμωρηθεί και η γυναίκα.

Ένας χρήστης του Twitter σχολίασε ότι μια θρησκευόμενη γυναίκα πρέπει να βάζει «εμπόδια» ανάμεσα σε εκείνη και τους άνδρες συναδέλφους της.

Ώρες μετά την κυκλοφορία του βίντεο στο διαδίκτυο, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ανάπτυξης της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας είχε συλληφθεί.

Το υπουργείο είπε επίσης ότι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου κλήθηκε να καταθέσει για την παραβίαση των όρων εργασίας των γυναικών στην εταιρεία. Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς κανονισμούς, οι χώροι εργασίας πρέπει να έχουν ξεχωριστά μέρη για της γυναίκες και τους άνδρες υπαλλήλους.

Ο εισαγγελέας προέτρεψε, με ανακοίνωσή του, τους αλλοδαπούς να συμμορφώνονται με τους νόμους του Βασιλείου και να σέβονται τις αξίες και τις παραδόσεις του.

Αρκετοί ήταν οι χρήστες των social media που, σύμφωνα με το RT, επεσήμαναν ότι η σύλληψη του Αιγύπτιου  έρχεται σε αντίθεση με τις φεμινιστικές μεταρρυθμίσεις και το όραμα της χώρας για το 2030. 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.