Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Το SpaceX έκλεισε τον... πρώτο του πελάτη για μια βόλτα στο φεγγάρι!

Η εταιρεία έχει υπογράψει τον πρώτο ιδιωτικό επιβάτη της.

Παρόλο που το SpaceX έχει μια σειρά επιτυχημένων εκτοξεύσεων, ακόμα δεν έχει φτάσει στον τελικό του στόχο της αποστολής ενός ανθρώπου στο διάστημα.

Σύμφωνα με ένα tweet που έκανε την Πέμπτη η εταιρεία, έχει υπογράψει τον πρώτο ιδιωτικό επιβάτη της για να πετάξει με το BFR, κάτι που θα αποτελούσε «ένα σημαντικό βήμα για την παροχή πρόσβασης στους καθημερινούς ανθρώπους που ονειρεύονται να ταξιδεύουν στο διάστημα».

Το BFR, το οποίο όπως δήλωσε ο Έλον Μασκ, μπορεί να μεταφέρει έως και 100 άτομα όταν πρωτοπαρουσιάστηκε πέρυσι, θα πετάξει γύρω από το φεγγάρι στο πλαίσιο ενός προσωπικού ταξιδιού.

Δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες σχετικά με το ποιος είναι ο επιβάτης και γιατί θα πετάξουν, αλλά το SpaceX δήλωσε ότι θα τα αποκαλύψει όλα τη Δευτέρα.

Ο Μασκ άφησε ενδεχομένως μια ένδειξη για την εθνικότητα του πελάτη, ποστάροντας τη σημαία της Ιαπωνίας όταν ρωτήθηκε αν ήταν εκείνος που θα πήγαινε στο ταξίδι. Επίσης, αποκάλυψε σε ένα άλλο tweet ότι η απόδοση του διαστημικού οχήματος BFR ήταν καινούργια.

Τον Ιούνιο, αποκαλύφθηκε από την Wall Street Journal ότι το SpaceX δεν θα έστελνε ένα ζευγάρι γύρω από το φεγγάρι με το διαστημόπλοιο Dragon αργότερα φέτος, μια υπόσχεση που δόθηκε στις αρχές του 2017.

Ενώ το SpaceX εξακολουθεί να σχεδιάζει να πάρει τους δύο τουρίστες, οι οποίοι πλήρωσαν μια «σημαντική προκαταβολή» για το ταξίδι, αυτό θα «αναβληθεί τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2019 και πιθανότατα περισσότερο».

Νωρίτερα φέτος, ο Μασκ δήλωσε ότι η εταιρεία θα είναι σε θέση να εστιάσει την επένδυσή της στο BFR, μετά την επιτυχημένη εκτόξευση του Falcon Heavy.

Το BFR με 31 κινητήρες είναι μέρος του μεγάλου σχεδίου της εταιρείας για το ταξίδι μεταξύ των πλανητών και θα αντικαταστήσει το Falcon 9 και το Falcon Heavy.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.