Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Συνελήφθησαν Ρώσοι κατάσκοποι που είχαν βάλει στόχο εργαστήριο που ερευνά την υπόθεση Σκριπάλ

Δύο Ρώσοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για κατασκοπεία σε ένα ελβετικό εργαστήριο που διεξήγαγε έρευνα για την υπόθεση δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκριπάλ, σύμφωνα με ελβετική έκδοση της Tages Anzeiger και την ολλανδική εφημερίδα NRC, που ωστόσο δεν διευκρινίζουν τον χρόνο της σύλληψης.

Το εργαστήριο στην Ελβετία είχε αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης και ανέλυε  δείγματα ενώ έχει επίσης αναλάβει την εξέταση ύποπτων χημικών όπλων από τον πόλεμο στη Συρία. Οι δύο άνδρες απελάθηκαν από την Ολλανδία λίγο μετά τη σύλληψή τους.

Εκπρόσωπος της ελβετικής υπηρεσίας πληροφοριών δήλωσε στο BBC ότι το εργαστήριο συμμετείχε ενεργά στην «υπόθεση των Ρώσων κατασκόπων», χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στο εν λόγω εργαστήριο κοντά στη Βέρνη.

Τα δημοσιεύματα των δύο εφημερίδων ωστόσο, αναφέρουν, ότι οι δύο άνδρες είχαν εξοπλισμό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εισέλθουν στους υπολογιστές του εργαστηρίου και υπονοούν ότι εργάζονταν για τη ρωσική μυστική υπηρεσία.

Η Βρετανία ισχυρίζεται ότι δυο Ρώσοι αξιωματούχοι μυστικών υπηρεσιών είναι υπεύθυνοι για τη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στο Σάλσμπερι τον Μάρτιο.

Το δημοσίευμα του NRC αναφέρει ότι οι δύο φερόμενοι κατάσκοποι που συνελήφθησαν στο ελβετικό εργαστήριο δεν είναι οι ίδιοι που το Λονδίνο κατηγορεί για τη δηλητηρίαση.

Η ρωσική πρεσβεία στη Βέρνη, κοντά στο εργαστήριο Spiez, δήλωσε στο Reuters: «Θεωρούμε αυτές τις ψευδείς δηλώσεις απλά παράλογες και τίποτα άλλο παρά ακόμα μία προσπάθεια δημιουργίας αντι-ρωσικής ατμόσφαιρας».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.