Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ανεπηρέαστη αφήνουν την κινεζική οικονομία οι προκλήσεις Τραμπ

Σταθερά δείχνει να αναπτύσσεται η κινεζική οικονομία παρά τις εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει την ώρα που το Πεκίνο προωθεί τις δομικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και την οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (NBS) που ανακοινώθηκαν στην κινεζική πρωτεύουσα.

Τα στατιστικά δεδομένα δείχνουν αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, των πωλήσεων λιανικής, ενώ από την άλλη μεριά, παρατηρείται μείωση των επενδύσεων στα πάγια περιουσιακών στοιχείων των επιχειρήσεων.

Παρά τις διακυμάνσεις, η πορεία της κινεζικής οικονομίας είναι σταθερή, με θετική προοπτική ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Μαο Σενγκιόνγκ εκπρόσωπο της NBS.

Η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα παρουσίασε ετήσια αύξηση 6,1% τον Αύγουστο, έναντι αύξησης 6%, τον Ιούλιο.

Ήδη χθες οι αρμόδιες αρχές εποπτείας της χρηματιστηριακής αγοράς στην Κίνα, ενέκριναν την δημόσια διάθεση μετοχών από δύο εταιρίες για την συγκέντρωση κεφαλαίων άνω των 2,5 δισεκατομμυρίων γουάν (περίπου 365,5 εκατομμυρίων δολαρίων).

Η χρηματιστηριακή εταιρία Great Wall Securities που έχει την έδρα της στην πόλη Σεντζέν θα εγγραφεί στο τοπικό χρηματιστήριο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενώ η εταιρία Wuxi Lihu Corporation Ltd., θα ενταχθεί στον δείκτη ChiNext του ίδιου χρηματιστηρίου.

Τόσο οι δύο εταιρίες, όσο και οι φορείς διάθεσης των μετοχών θα δημοσιοποιήσουν την διαδικασία της διάθεσής τους, μετά την ολοκλήρωση σχετικών διαβουλεύσεων με τις αρμόδιες αρχές.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.