Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πιο επικίνδυνος από ποτέ ο τυφώνας Φλόρενς - Στους 17 οι νεκροί - Εκτεταμένες πλημμύρες (vid)

Οι άνεμοι έχουν κοπάσει, αλλά τα νερά στις πλημμυρισμένες περιοχές εξακολουθούν να ανεβαίνουν.

Παρά την υποβάθμισή του σε τροπική καταιγίδα, ο τυφώνας Φλόρενς συνεχίζει να πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, έχοντας προκαλέσει ήδη το θάνατο 17 ανθρώπων, εκτεταμένες πλημμύρες και αφήνοντας χωρίς ηλεκτροδότηση περισσότερους από 1 εκατ. κατοίκους.

Οι άνεμοι με τους οποίους πνέει η Φλόρενς έχουν μειωθεί στα 50 χλμ/ώρα και καθώς είναι η ταχύτητα των ανέμων αυτό που χαρακτηρίζει την κατηγορία των τροπικών καιρικών φαινομένων, ο τυφώνας Φλόρενς υποβαθμίστηκε στην κατηγοριοποίησή του.

Ωστόσο, αυτή η υποβάθμιση σε τροπική καταιγίδα δε σημαίνει και αντίστοιχη μείωση στην επικινδυνότητα του  ίδιου του καιρικού φαινομένου.

Οι προειδοποιήσεις για το ενδεχόμενο εκτεταμένων πλημμυρών ισχύουν για την πλειοψηφία των περιοχών στη Βόρειας και Νότιας Καρολίνας, αλλά και σε τμήματα της νοτιοδυτικής Βιρτζίνια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, Ρόι Κούπερ, προειδοποίησε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ότι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε κίνδυνο τώρα που το φαινόμενο μοιάζει να έχει κοπάσει, παρά όταν το τυφώνας Φλόρενς χτύπησε της ακτές των ΗΠΑ.

«Πρόκειται για επική βροχόπτωση και θα συνεχίσει να είναι έτσι», τόνισε ο Κούπερ. «Δε θέλουμε οι πολίτες να πιστέψουν ότι όλα έχουν τελειώσει και πως έχει περάσει ο κίνδυνος, γιατί, απλά, τα πράγματα δεν είναι έτσι», σημειώσε ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας.

«Δεν μπορώ να είμαι πιο κατηγορηματικός, τα νερά από τις πλημμύρες διαρκώς ανεβαίνουν κι αν δεν είστε, πραγματικά, προσεχτικοί, βάζετε σε κίνδυνο την ίδια σας τη ζωή», σημείωσε ο κυβερνήτης Κούπερ.

Δείτε τα βίντεο:

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.