Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Η Μέι απείλησε με Brexit χωρίς συμφωνία αν δεν γίνει δεκτό το σχέδιο Τσέκερς

Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί παραχώρησε η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη που θα συζητηθεί παραχώρησε η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι στο τηλεοπτικό κανάλι BBC για το πρόγραμμα Panorama η οποία θα μεταδοθεί απόψε. Το πρόγραμμα αναμένεται να μεταδοθεί στις στις 8.10 το βράδυ, ώρα Αγγλίας, αλλά ήδη το BBC έχει δώσει στη δημοσιότητα και στα δελτία ειδήσεων του κάποιες από τις πιο σημαντικές ατάκες της Μέι.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός επέκρινε το σχέδιο ERG για τα ιρλανδικά σύνορα που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι θα δημιουργούσε ένα σκληρό σύνορο εντός της Ιρλανδίας. Ερωτηθείς για το σχέδιο, είπε ότι « δεν γίνεται να λυθεί το ζήτημα των σκληρών συνόρων έχοντας ένα σκληρό σύνορο 20 χιλιόμετρα μέσα στην Ιρλανδία».

Είπε επίσης ότι εάν οι Βουλευτές δεν υποστήριξαν το σχέδιο της «Τσέκερς» για το Brexit, η μόνη εναλλακτική λύση θα ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο να εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Είπε συγκεκριμένα:
«Θέλω να διασφαλίσω ότι, όπως προχωρούμε, έχουμε αυτή τη ισχυρή ένωση ... Η Βόρεια Ιρλανδία είναι μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν θέλουν ένα σκληρό σύνορο μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ιρλανδίας.

Η μόνη πρόταση που έχει υποβληθεί και εξασφαλίζει ότι δεν τους παρέχει σκληρά σύνορα και διασφαλίζει ότι δεν θα καταστρέψουμε το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σχέδιο Chequers.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.