Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Λαγκάρντ: Κίνδυνος συρρίκνωσης της βρετανικής οικονομίας χωρίς συμφωνία για το Brexit

«Όσο μεγαλύτερα είναι τα εμπόδια για το εμπόριο στη νέα σχέση, τόσο πιο δαπανηρή θα είναι», είπε.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι η οικονομία της Βρετανίας θα συρρικνωθεί αν το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες δεν καταφέρουν να επιτύχουν μια συμφωνία για το Brexit.

«Μια πιο αποδιοργανωμένη αναχώρηση θα έχει πολύ χειρότερα αποτέλεσματα», δήλωσε, καθώς το ΔΝΤ παρουσίασε μια έκθεση για την οικονομία της Βρετανίας, προσθέτοντας ότι η οικονομία θα συρρικνόνονταν σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμφωνία.

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, σε σύγκριση με τη σημερινή ομαλή ενιαία αγορά, όλα τα πιθανά σενάρια του Brexit θα έχουν κόστος για την οικονομία και σε μικρότερο βαθμό για την ΕΕ», ανέφερε.

«Όσο μεγαλύτερα είναι τα εμπόδια για το εμπόριο στη νέα σχέση, τόσο πιο δαπανηρή θα είναι», είπε. «Αυτό πρέπει να είναι αρκετά προφανές, αλλά φαίνεται ότι μερικές φορές δεν είναι» σημείωσε.

Η Λαγκάρντ επιβεβαιώνει ότι το ΔΝΤ αναμένει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει ανάπτυξη μόνο κατά 1,5% φέτος και το επόμενο έτος. Τα αποτελέσματα του Brexit είναι ο κύριος λόγος αυτής της επιβράδυνσης, είπε.

Αυτές οι προβλέψεις βασίζονται στην υπόθεση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ καταλήγουν σε συμφωνία, υπενθύμισε η Λαγκάρντ. Ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα είχε πιο διαταραγμένα αποτελέσματα στην ανάπτυξη.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.