Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Προηγείται στις δημοσκοπήσεις ο ακροδεξιός υποψήφιος στη Βραζιλία

Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της χώρας Ζαϊχ Μπολσονάρου, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, φαίνεται να διατηρεί σταθερό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις.

Ο Μπολσονάρου παραμένει στο νοσοκομείο, προηγείται με ποσοστό 28,2%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας MDA. Ο υποψήφιος του Εργατικού Κόμματος, Φερνάντο Χαντάντ, ο οποίος αντικαθιστά τον έγκλειστο πρώην πρόεδρο της χώρας, Λούλα, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 17,6%.

Τα ποσοστά αυτά, αφήνουν βέβαια ανοιχτούς τους λογαριασμούς των δυο υποψηφίων ενόψει δεύτερο γύρου. Ο κεντροαριστερός υποψήφιος Σίρο Γκόμες, συγκεντρώνει ποσοστό 10,8% ενώ ο φιλελεύθερος Ζεράντου Αλκμίν 6,1%. Η οικολόγος Μαρίνα Σίλβα, ακολουθεί στην πέμπτη θέση με 4,1%.

Η δημοσκόπηση της MDA προβλέπει πάντως ότι στον δεύτερο γύρο ο Μπολσονάρου θα μπορούσε να νικήσει όλους τους άλλους υποψηφίους εκτός από τον Γκόμες. Άλλες δημοσκοπήσεις την περασμένη εβδομάδα έδειχναν ότι ο Μπολσονάρου θα ηττηθεί αν βρεθεί στον δεύτερο γύρο απέναντι σε σχεδόν οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο.

Ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους παραμένει αναποφάσιστος ή δηλώνει ότι θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό.

 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.