Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Συμφώνησαν για αποστρατικοποιημένη ζώνη στην Ιντλίμπ Πούτιν και Ερντογάν

Στο Σότσι της Ρωσίας συναντήθηκαν ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από εκεί ανακοίνωσαν και τη μεταξύ τους συμφωνία για αποστρατικοποιημένη ουδέτερη ζώνη στην επαρχία Ιντλίμπ της Συριας, με σκοπό, τον διαχωρισμό των στρατευμάτων του συριακού καθεστώτος από τις δυνάμεις των ανταρτών με Τούρκους και Ρώσους στρατιώτες να περιφρουρούν την περιοχή.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ερντογάν ότι η συμφωνία περιλαμβάνει την απομάκρυνση όλων των βαρέων όπλων από την ζώνη και ότι οι ριζοσπατικές ομάδες ανταρτών, όπως το Μέτωπο Νόσρα, πρέπει να απομακρυνθούν από την αποστρατικοποιημένη ζώνη πλάτους 15 - 20 χιλιομέτρων.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι οι δυνάμεις των δύο χωρών θα διεξάγουν συντονισμένες στρατιωτικές περιπολίες στα σύνορα της ζώνης αυτής. Το καθεστώς αποστρατικοποίησης στην ζώνη θα ξεκινήσει να ισχύει από τις 15 Οκτωβρίου, ανέφερε ο Πούτιν, σημειώνοντας ότι είχε εποικοδημητικές και ουσιαστικές συνομιλίες με τον Ερντογάν, που διήρκησαν 4 ώρες.

Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει νέα στρατιωτική επιχείρηση δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και των συμμάχων της ενάντια στην Ιντλίμπ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.