Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ακιντζί: Δεν θα περιμένουμε άλλα 50 χρόνια να λυθεί το Κυπριακό - Δεν θα γίνουμε μειονότητα

«Δεν θα περιμένουμε άλλα 50 χρόνια να βρεθεί λύση στο Κυπριακό» δήλωσε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα δεχτούμε ποτέ να γίνουμε μειονότητα στο νησί».

Ο Ακιντζί υπενθύμισε ότι και μετά τη Σύνοδο του Κραν Μοντάνα είχε πει ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θα συμμετάσχει σε μια διαδικασία ανοικτού τέλους, χωρίς προσανατολισμό ως προς το αποτέλεσμα. Πρόθεση που συμβαδίζει και με τη βούληση των Ηνωμένων Εθνών που θέλουν να δουν αποτελέσματα 

Ο Ακιντζί ανέφερε ότι οι Τουρκοκύπριοι είχαν πει ναι στο σχέδιο Ανάν και παρέμειναν εκτός ΕΕ ενώ οι Ελληνοκύπριοι που το απέρριψαν έχουν καταστεί μέλος, λέγοντας ότι αυτό είναι άδικο. Υπογράμμισε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θα δεχτεί ποτέ να γίνει μειονότητα στο νησί, και ότι οι συμφωνίες του 1960 προ νοούσαν για «εταίρους του νεοσυσταθέντος κράτους».

Μποζκίρ: Παίζει με τον χρόνο και προσπαθεί να μας μετατρέψει σε μειονότητα η ελληνοκυπριακή πλευρά

Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσει του επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Βολκάν Μποζκίρ, ο οποίος είπε ότι μετά το Κραν Μοντάνα η αβεβαιότητα και η απογοήτευση ήταν εμφανείς και κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι παίζει με το χρόνο και προσπαθεί να μετατρέψει τους τουρκοκύπριους σε μειονότητα. Η Τουρκία, είπε, δεν θα επιτρέψει ποτέ κάτι τέτοιο και υποστηρίζει λύση δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας βασισμένης στην πολιτική ισότητα, όπως ανέφερε.

Πηγή: politis.com.cy

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.