Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αλλάζει ο χάρτης των media παγκοσμίως - H Comcast εξαγοράζει τη Sky

Στην εξαγορά της βρετανικής Sky προχωρά ο αμερικανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών Comcast. Πρόκειται για μια επιχειρηματική κίνηση, η οποία αλλάζει άρδην τα δεδομένα στον παγκόσμιο μιντιακό χάρτη.

Όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία, η αμερικανική Comcast προχωρά στην εξαγορά της βρετανικής Sky, έναντι τιμήματος ύψους 39 δισ. δολαρίων, «παραγκωνίζοντας» την Twenty-First Century Fox του Ρούπερτ Μέρντοκ.

Η Comcast επικράτησε στη δημοπρασία που έλαβε χώρα χθες, Σάββατο, με τη διαδικασία να πραγματοποιείται υπό το «άγρυπνο βλέμμα» της βρετανικής υπηρεσίας εποπτείας εξαγορών.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε σε τρεις γύρους.

Η προσφορά της Comcast ήταν κατά 3,6 δισ. δολάρια υψηλότερη από την προσφορά της Fox, με την πρώτη να προσφέρει 17,28 λίρες ανά μετοχή (πάνω από 22 δολάρια), έναντι της δεύτερης που πρόσφερε 15,67 λίρες ανά μετοχή (πάνω από 20 δολάρια).

Η Comcast είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής συνδρομητικών καναλιών στις ΗΠΑ, ενώ της ανήκει το τηλεοπτικό δίκτυο NBC Universal.

Με την εξαγορά της Sky, η Comcast θα καταστεί ο μεγαλύτερος όμιλος παροχής συνδρομητικής τηλεόρασης παγκοσμίως, με περίπου 52 εκατομμύρια πελάτες.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.