Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Καμπανάκι» από τη Walmart στον Τραμπ: Ο εμπορικός πόλεμος θα πλήξει βαθιά τους Αμερικανούς

«Καμπανάκι» πως ο εμπορικός πόλεμος, στον οποίο έχουν επιδοθεί οι ΗΠΑ με την Κίνα, θα πλήξει βαθιά τους Αμερικανούς, κρούει η Walmart, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικών πωλήσεων στον κόσμο.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει το Business Insider, πριν από μερικά 24ωρα η Walmart απέστειλε επιστολή στον Λευκό Οίκο, με την οποία ζητά από τον Ντόναλντ Τραμπ να πάρει πίσω την απόφασή του να επιβάλλει και νέους, πρόσθετους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Τραμπ έχει απειλήσει το Πεκίνο με νέους δασμούς που θα πλήξουν κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί, θα ρίξει κι άλλο «λάδι στη φωτιά» της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας.

«Άμεσος αντίκτυπος των νέων δασμών θα είναι η αύξηση των τιμών για τους Αμερικανούς καταναλωτές, αλλά και η αύξηση της φορολογίας για τις αμερικανικές επιχειρήσεις», προειδοποιεί, μέσω της επιστολής της, η Walmart.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για τον αντίκτυπο των νέων δασμών σε επιχειρήσεις, πελάτες, προμηθευτές, αλλά και για το σύνολο της αμερικανικής οικονομίας», συνεχίζει η εταιρεία.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Walmart απασχολεί παγκοσμίως 2,3 εκατομμύρια εργαζομένους, με τα 1,5 εκατομμύρια να αφορούν στους εργαζομένους στις ΗΠΑ.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.