Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΗΠΑ: Απομακρύνουν πυραυλικά συστήματα από τη Μέση Ανατολή και η Ρωσία στέλνει S-300 στη Συρία

Οι ΗΠΑ απομακρύνουν αντιαεροπορικά συστήματα από χώρες της Μέσης Ανατολής ενώ η Ρωσία στέλνει S-300 στη Συρία, μετά την κατάρριψη του IL-20.

Οι ΗΠΑ απομακρύνουν αντιαεροπορικά συστήματα από χώρες της Μέσης Ανατολής ενώ η Ρωσία στέλνει S-300 στη Συρία, μετά την κατάρριψη του IL-20.

Το Πεντάγωνο θα απομακρύνει τον εξοπλισμό μέσα στον Οκτώβριο, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Η απόφαση πάρθηκε μετά την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για την αποστολή S-300 στη Συρία.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, δύο συστήματα Πάτριοτ θα απομακρυνθούν από το Κουβέιτ, ένα από το Μπαχρέιν και ένα από την Ιορδανία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κίνηση εντάσσεται στην αλλαγή πολιτικής της αμερικανικής διπλωματίας που πλέον έχει ως πρωτεύοντα ζητήματα τις σχέσεις με την Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν και γι αυτό το λόγο οι ΗΠΑ απομακρύνονται από τις μακροχρόνιες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.

Η Μόσχα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα παραδώσει S-300 στη Δαμασκό, μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους από το καθεστώς Άσαντ. Το IL-20 καταρρίφθηκε από λάθος των συριακών δυνάμεων που στόχευαν ισραηλινά F-16 τα οποία εξαπέλυαν αεροπορικές επιδρομές.

Οι S-300 θα χρησιμοποιηθούν για να κλείσει ο εναέριος χώρος όπου θεωρηθεί απαραίτητο, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως οι S-300 θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία των ρωσικών αεροσκαφών από ατυχήματα και δεν θα στρέφονται απευθείας εναντίον τρίτων χωρών.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.